You are here

Οργίλη διάψευση Τάσσου για αυξήσεις

19/05/2004 11:56
Την οργίλη αντίδραση του Πρόεδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, προκάλεσαν δημοσιεύματα που έφεραν την κυβέρνηση να προχωρεί σήμερα σε επιβολή νέων φορολογιών, σε περικοπή επιδομάτων κ.ο.κ. «Είμαι πραγματικά αγανακτισμένος από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα για δήθεν επιβολή φορολογιών ή για μέτρα οικονομικής ανόρθωσης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει καν τέτοιο θέμα σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Σε μια εμφανή προσπάθεια καθησυχασμού της κοινής γνώμης, αλλά και εξάλειψης της δυσφορίας που προκάλεσαν στο ΑΚΕΛ - βασικό εταίρο στη διακυβέρνηση του – οι σχετικές πληροφορίες, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επέρριψε την ευθύνη σε λειτουργούς του ΥΠΟΙΚ.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής διαβεβαίωσης των νέων υπουργών, λίγο πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού, ο κ. Παπαδόπουλος υπήρξε ιδιαιτέρως επικριτικός και καυστικός κατά λειτουργών του ΥΠΟΙΚ. «Ένας ανόητος υπάλληλος θεώρησε ότι είναι ευκαιρία, ή δεν ξέρω τι εξυπηρετεί, από μελέτες που έχουν γίνει και που δεν έχουν ακόμη εξεταστεί ούτε από τον Υπουργό, ούτε από το Υπουργικό Συμβούλιο ούτε από τον Πρόεδρο, να τις παρουσιάσει τάχατες σαν δημοσιογραφική επιτυχία λέγοντας τι θα κατατεθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ωστόσο, σε επίσης αυστηρό τόνο, συνέστησε στους υπουργούς της κυβέρνησης του να είναι προσεκτικοί στα όσα και οι ίδιοι αναφέρουν στα ΜΜΕ. «Καμιά φορά αθέλητα, οι υπουργοί δίνουν λαβή σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα που μόνο αποτέλεσμα έχουν την πρόκληση ανησυχίας και ταραχής στον κόσμο και που επηρεάζουν σοβαρά το κυβερνητικό έργο».

Κατά την τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Μάκης Κεραυνός ανέλαβε επίσημα το Υπουργείο Οικονομικών, ο Χρίστος Ταλιαδώρος διορίστηκε στη θέση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο Χάρης Θράσου, διορίστηκε Υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων.

Κ.Κ.Κ.