You are here

Ποίοι είναι οι νέοι υπουργοί

17/05/2004 20:45
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ασκώντας τις συνταγματικές του εξουσίες, διόρισε σήμερα τον Ιάκωβο Κεραυνό ως Υπουργό Οικονομικών, τον Χρίστο Ταλιαδώρο ως Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Χάρη Θράσου ως Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων.

Ανακοινώνοντας τους διορισμούς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης είπε πως η νενομισμένη διαβεβαίωση των νέων Υπουργών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει αύριο, οπότε θα αναλάβουν και τα καθήκοντά τους.|

Ερωτηθείς εάν οι κ. Ταλιαδώρος και Θράσου έχουν οποιεσδήποτε σχέσεις με κόμματα της συγκυβέρνησης, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε: ''Δεν γνωρίζω να έχουν σχέση κομματική ή εν πάση περιπτώσει δεν είναι γνωστά στελέχη οποιουδήποτε κόμματος, όμως προέρχονται από τον χώρο της ευρύτερης συνεργασίας που στηρίζει την κυβέρνηση''.

Σε παρατήρηση ότι ο κ. Θράσου θα πρέπει να ανήκει στις τάξεις του ΑΚΕΛ αφού αναλαμβάνει το Υπουργείο Συγκοινωνιών, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο Υπουργείο έχει δοθεί στο ΑΚΕΛ, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι ''είναι λογικό το συμπέρασμα''.

Ο κ. Κεραυνός ήταν μέχρι σήμερα Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Είχε εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό και στην Κύπρο. Εργάστηκε αργότερα για είκοσι χρόνια σε διάφορες θέσεις στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, από όπου αφυπηρέτησε ως Ανώτερος Λειτουργός Ανθρώπινου Δυναμικού στη Διεύθυνση Ερευνας και Προγραμματισμού.

Με την υπουργοποίησή του τον Μάρτιο του 2003 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Οικονομολόγων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Ποιότητας, Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Ινστιτούτου Πολιτικής Ερευνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αντιπρόεδρος της Ομάδας Μελετών και Πρόεδρος της Επιτροπής για Οικονομικά Θέματα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Εχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων, ερευνών και μελετών σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και μελέτες και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων του εξωτερικού.

Ο Χρίστος Ταλιαδώρος από το 1972 υπηρέτησε για δέκα χρόνια στην Υπηρεσία Βιομηχανικών Σχέσεων και στο Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Προήχθη σε ανώτερες θέσεις και στη θέση του Διευθυντή του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, διετέλεσε για σειρά ετών Διευθυντής της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, διετέλεσε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης στο Μάαστριχτ και της Κρατικής Επιτροπής Υποτροφιών, Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, και πρόεδρος και μέλος δικαστικών επιτροπών διαφόρων αθλημάτων.

Συμμετέχει στην Κοινωνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και στον Σύνδεσμο για Κοινωνικά Θέματα των Ευρωπαϊκών Τραπεζών.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών και του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2000 κατέχει τη θέση Διευθυντή του Κυπριακού Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών.

Ο Χάρης Θράσου, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός, είναι μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Κύπρου και του Συνδέσμου Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Κύπρου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1976 μέχρι το 1990 και Πρόεδρος του Συνδέσμου από το 1990 μέχρι το 1992. Εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο σε πολλά συνέδρια του εξωτερικού.

Επίσης, συνέβαλε στην ίδρυση του ΕΤΕΚ και διετέλεσε μέλος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του ΕΤΕΚ. Αργότερα εξελέγη μέλος της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής και Πρώτος Αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ από το 1993 μέχρι το 1996.

Διετέλεσε, επίσης, μέλος και πρόεδρος σε διάφορες δημόσιες εταιρείες και οργανισμούς. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου Κύπρου.

ΛΧ