You are here

Μάρκος: Συζήτησα ονόματα διαδόχου με τον Τάσσο

04/03/2004 10:56

· Την 1η Μαΐου, το αργότερο ο νέος ΥΠΟΙΚ


Ανταλλαγή απόψεων με αναφορές και σε ονόματα, είχε με τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο ο νυν ΥΠΟΙΚ Μάρκος Κυπριανού, για τον πιθανό διάδοχο του στο σημαντικό πόστο του Υπουργού Οικονομικών. Αυτό δήλωσε στη StockWatch, ο κ. Κυπριανού διευκρινίζοντας, πως με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό το θέμα «ατόνησε». Παράλληλα, χωρίς να αποκλείει άλλα ενδεχόμενα, ο Μάρκος Κυπριανού χαρακτηρίζει φυσιολογική εξέλιξη το ενδεχόμενο ο νέος Υπουργός Οικονομικών να προέρχεται από το ΔΗΚΟ, σύμφωνα και με την κατανομή των υπουργείων που συμφωνήθηκε με τα άλλα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, το αργότερο μέχρι την 1η Μαΐου, θα διοριστεί ο διάδοχος του Μάρκου Κυπριανού στο Υπουργείο Οικονομικών. Και αυτό γιατί στις 3 Μαΐου (Δευτέρα) αναλαμβάνει επισήμως τα νέα καθήκοντα του ως Επίτροπος στην ΕΕ. Οι υποψήφιοι Επίτροποι από τα δέκα νέα κράτη μέλη της ΕΕ, θα περάσουν από «ιερά εξέταση» ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί τριήμερο μέσα στον Απρίλιο και στη συνέχεια, ο διορισμός τους θα πρέπει να επικυρωθεί ύστερα από σχετική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με την επικύρωση, θα πρέπει ο διάδοχος Κυπριανού να είναι στο ΥΠΟΙΚ, αφού ο νυν υπουργός δεν μπορεί να παραμείνει στο σημερινό του πόστο λόγω ασυμβίβαστου.

Του Κυριάκου Κυριακίδη