You are here

Αποχαιρετιστήριο Μάκη

25/08/2005 15:57
Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός οδεύει οριστικά, και μάλλον αμετάκλητα, προς την Ελληνική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι θέμα μερικών ημερών να υποβάλει την παραίτησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να αναλάβει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το πηδάλιο του συγκροτήματος της Ελληνικής Τράπεζας.

Πάντως ο ίδιος ο Μάκης Κεραυνός, μιλώντας μετά την έγκριση των προϋπολογισμών του 2006 από το Υπουργικό Συμβούλιο, άφησε κλειστά τα χαρτιά του όταν ρωτήθηκε κατά πόσον αποδέχτηκε και επίσημα την πρόταση της Ελληνικής Τράπεζας και πότε θα υποβάλει παραίτηση. Ο Μάκης Κεραυνός είπε ότι «εγώ δεν βασίζομαι σε φήμες. Έχω διαβάσει τόσα πολλά σενάρια μέχρι σήμερα. Δεν έχω υποβάλει καμία παραίτηση στον πρόεδρο. Όταν θα είμαι έτοιμος να είστε βέβαιοι ότι θα έχετε πλήρη ενημέρωση».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών για να αναλύσει τον ερχόμενο Οκτώβριο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τον προϋπολογισμό του 2006, ο κ. Κεραυνός απάντησε: «θέλετε να κάνω πρόβλεψη από τώρα για το τι θα πράξω τον ερχόμενο Οκτώβριο».

Ο Υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ στην οποία επαναφέρεται το πολιτειακό ζήτημα της μετακίνησης του κ. Κεραυνού στον ιδιωτικό τομέα. Ο ΥΠΟΙΚ απάντησε: «εγώ δεν θα σχολιάσω το θέμα ηθικής. Ο καθένας ας αναλογιστεί πού στέκει ο ίδιος. «Όποιος νιώθει ότι είναι σε γυάλινο σπίτι ας μη ρίχνει πέτρες και ας μην προσπαθούμε επιτέλους σ’ αυτόν τον τόπο να σπιλώνουμε τους πάντες και τα πάντα. Ας αποδεχτούμε πως κάποιοι σ’ αυτό τον τόπο είναι ηθικοί και δεν μιλώ για τον εαυτό μου καθώς ο καθένας από εμάς κρίνεται από τους άλλους. Αλλά όχι με μονοκονδυλιές να σπιλώνουμε τα πάντα».

Ο ΥΠΟΙΚ απέρριψε ότι εγείρεται και θέμα δεοντολογίας για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του εξηγώντας ότι εδώ και πολλά χρόνια αρκετοί υπουργοί φεύγουν και μετακινούνται στον ιδιωτικό τομέα και διερωτήθηκε γιατί εγείρεται θέμα δεοντολογίας.

Ο Μάκης Κεραυνός κλήθηκε επίσης να σχολιάσει και παρέμβαση του συγκυβερνώντος κόμματος της ΕΔΕΚ και του προέδρου της Γιαννάκη Ομήρου ο οποίος είπε ότι θα θέσει θέμα στη Βουλή ότι υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι του κράτους όταν φεύγουν από το πόστο τους να μην αναλαμβάνουν άμεσα σημαντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Επί τούτου ο ΥΠΟΙΚ απάντησε: «αυτό που θα σχολίαζα είναι ότι θα πρέπει πρώτα οι βουλευτές να συζητήσουν κατά πόσο επιβάλλεται να διατηρούν το βουλευτικό τους αξίωμα και τις ιδιωτικές τους απασχολήσεις και από ‘κει και πέρα ας συζητήσουν για τους υπουργούς και οποιοδήποτε άλλο σε αυτό τον τόπο».

Λ.Χ.