You are here

Καζαμίας: Παραιτούμαι για λόγους υγείας (1)

16/03/2012 14:38
«Για καθαρά λόγους υγείας εδώ και τρεις βδομάδες ένοιωσα υποχρεωμένος να καταθέσω την παραίτηση μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από το υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε σήμερα ο Κίκης Καζαμίας.

Ο απερχόμενος ΥΠΟΙΚ παραδέχθηκε ότι «στο πλαίσιο της δουλειάς», όπως είπε « υπήρξαν προβλήματα και διαφωνίες, τόσο με τον Πρόεδρο Χριστόφια, όσο και με ομάδες εργασίας», χαρακτηρίζοντας όμως τις διαφωνίες αυτές απόλυτα φυσιολογικές.

«Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι φυσικό να υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφωνίες σε διάφορα θέματα, όμως κανένα από αυτά τα θέματα δεν θα θεωρούσα ποτέ άξιο και σωστό και δεν είναι τόσης σοβαρότητας που να ήταν λόγος για παραίτηση μου».

Εκφράζοντας λύπη γιατί αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, για λόγους υγείας, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επίμονα προσπάθησε να το μεταπείσει.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι λόγοι υγείας αφορούν στην περιπέτεια που είχε πρόσφατα με το πόδι του η οποία τον κράτησε μακριά από τα καθήκοντα για τρεις εβδομάδες.

Ο κ. Καζαμίας διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που τον φέρουν να παραιτείται για άλλους λόγους. «Είμαι υποχρεωμένος να διαψεύσω όλα τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι παραιτούμαι από το Υπουργείο Οικονομικών για οποιουσδήποτε άλλους λόγους εκτός τους λόγους υγείας», είπε, χαρακτηρίζοντας τις ως εικασίες που δεν έχουν καμία σχέση, όπως σημείωσε, με την πραγματικότητα.

Επικαλούμενος το δύσκολο έργο που έχει να διατελέσει ο νέος υπουργός Οικονομικών, είπε ότι «ένας Υπουργός πρέπει να τρέχει με ταχύτητα 100 χιλιόμετρων. Αν τρέχει με χαμηλότερη ταχύτητα παρακωλύει την κυκλοφορία».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι παρέλαβε τη σκυτάλη σε δύσκολη περίοδο για την οικονομία και θα την παραδώσει σε εξίσου δύσκολη, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι ο αντικαταστάτης του σε πνεύμα συνεργασίας θα ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και θα υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Σημείωσε ότι μετά από τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο επρόκειτο να μεταβεί στην Κεντρική Τράπεζα για συνάντηση με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιο Ορφανίδη, για να εξετάσουν διάφορα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, αποφεύγοντας να πει εάν θα πρέπει ή όχι να παραμείνει στη θέση του ο κ. Ορφανίδης.

Της Ηρώς Ευθυμίου