You are here

Μειωμένες κατά 40% οι απολαβές υπουργών

16/10/2013 12:47
Οι απολαβές των υπουργών είναι κατά 40% μειωμένες είπε σήμερα ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σημερινό δημοσίευμα προβάλλει τον ισχυρισμό ότι «τα επιδόματα των αξιωματούχων και των υπουργών, παραμένουν ανέγγιχτα και ότι αθροίζονται σε €70 χιλ. σε μισθό συν €24 χιλ. σε επιδόματα».

«Θα ήθελα να δώσω στη δημοσιότητα τη δική μου κατάσταση μισθοδοσίας η οποία δεν διαφέρει από τη μισθοδοσία όλων των υπολοίπων υπουργών, για να επιβεβαιωθεί εάν είναι οι απολαβές και τα επιδόματα των υπουργών ανέγγιχτα στις συνολικά €94 χιλ., όπως αναφέρει το δημοσίευμα ή αν είναι περίπου κατά 40% μειωμένες» επισήμανε ο ΥΠΟΙΚ.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε στους δημοσιογράφους αντίγραφο της κατάστασης μισθοδοσίας του.

Ερωτηθείς για το θέμα του διοικητικού συμβουλίου της ΑΤΗΚ, ο κ. υπουργός είπε ότι «τις αμέσως επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις σε σχέση με το διοικητικό συμβούλιο της ΑΤΗΚ», ενώ σε ερώτηση αν οι εξελίξεις θα αφορούν την αντικατάσταση των μελών, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «προφανώς».

Επισυνάπτεται αναλυτική μισθοδοσία του υπουργού οικονομικών