You are here

Σκληρές απαντήσεις Χριστοδούλου στους επικριτές

07/04/2004 10:59
Η τελευταία της ΕΝΠ της Κεντρικής επί ΚΔ;

Σκληρές απαντήσεις σε όσους επικρίνουν τις αναλύσεις και θέσεις της Κεντρικής Τράπεζας επί των οικονομικών του Σχεδίου Ανάν, θα δώσει ο Διοικητής της ΚΤ Χριστόδουλος Χριστοδούλου μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της ΚΤ. Αυτό υποστηρίζει ο περίγυρος του Επικεφαλής της εποπτικής αρχής του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε ως «ανάξια λόγου» και «άκρως προσβλητική για τη νοημοσύνη» όσων παραβρέθηκαν χθες στη σύσκεψη της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής, την ενημέρωση του Διοικητή για τα οικονομικά θέματα του Σχεδίου Ανάν.

Οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν ότι ο κ. Χριστοδούλου από το πρώτο Σχέδιο Ανάν είχε αποστείλει δύο εμπεριστατωμένα έγγραφα στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, επισημαίνοντας τα κενά, τις ασάφειες και τα επικίνδυνα σημεία επί των οικονομικών πτυχών. Το ίδιο έπραξε ο Διοικητής της Κεντρικής, ανέφεραν, και όταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανέλαβε την Προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η στάση του Χρ. Χριστοδούλου υπήρξε διαχρονικά συνεπής.

Οι δηλώσεις του κ. Χριστοδούλου θα γίνουν – γύρω στις 1.30 μ.μ. – μετά την τακτική συνεδρία της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της ΚΤ, που δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία... στην ιστορική διαδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Του Κυριάκου Κυριακίδη