You are here

Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο Λιλλήκας

16/01/2006 15:28

• Θα ασκεί παράλληλα τα καθήκοντα του

• Ικανοποίηση Χρυσοστομίδη για το διάδοχο του


Ο Υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λιλλήκας, είναι τελικά ο εκλεκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, για τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά την απόφαση του Κύπρου Χρυσοστομίδη να παραιτηθεί από το πόστο του στο πλαίσιο της συνεργασία του στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου με το ΑΚΕΛ. Ο κ. Λιλλήκας θα ασκεί παράλληλα και τα καθήκοντά του ως Υπουργός Εμπορίου.

Αυτό ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Χριστόδουλος Πασιαρδής, στην αίθουσα ενημέρωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην παρουσία του αποχωρούντος Εκπροσώπου Κύπρου Χρυσοστομίδη καθώς και του κ. Λιλλήκα.

Ο κ. Λιλλήκας, στις πρώτες του δηλώσεις από τη νέα του πλέον ιδιότητα τόνισε τις δυσκολίες που θα συναντήσει. «Δεν χωρεί αμφιβολία το ότι θα είναι δύσκολο. Όμως θα κάνω ότι δυνατόν να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στις δύο κυβερνητικές θέσεις», είπε.

Ο κ. Λιλλήκας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπό του και συνεχάρη τον αποχωρούντα Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κύπρο Χρυσοστομίδη, για το έργο που επιτέλεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοστομίδης, ανέφερε πως επισκέφθηκε σήμερα το πρωί και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο εξέφρασε, και επανέλαβε και δημοσίως, βαθιά εκτίμηση και θερμές ευχαριστίες για τη συνεργασία του τα τελευταία τρία χρόνια. «Οι υπηρεσίες μου θα είναι πάντοτε στη διάθεση του προέδρου και της χώρας μας σε οτιδήποτε χρειαστεί και ενεργός θα είναι η στήριξή μου για την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, που στοχεύει στην καθολική ευημερία και την προστασία των λιγότερο δυνατών μελών της κοινωνίας μας», σημείωσε.

Ο τέως Εκπρόσωπος είπε ακόμη πως είναι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί τα καθήκοντα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναλαμβάνει ο φίλος του Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Λιλλήκας. «Η όλη του εργασία και παρουσία του στο κυβερνητικό σχήμα είναι κόσμημα για την κυβέρνηση. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία του μαζί σας θα είναι το ίδιο ευθεία, καθημερινή και εποικοδομητική και θέλω να του ευχηθώ με όλη μου την καρδιά κάθε επιτυχία στο βαρύ έργο που αναλαμβάνει.

Βιογραφικό Γιώργου Λιλλήκα

Ο Γιώργος Λιλλήκας, γεννήθηκε στην Παναγιά της επαρχίας Πάφου, την 1η Ιουνίου 1960. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Λυών, με ειδίκευση στην πληροφόρηση και στην επικοινωνία. Έχει επίσης δίπλωμα ειδικών σπουδών για τον αραβικό κόσμο του Κέντρου Μελετών Μέσης Ανατολής και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εμπεριστατωμένων Σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Συνέχισε τις σπουδές του στο διδακτορικό κύκλο από το 1985 μέχρι το 1987.

Από το 1985 έως το 1987, ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας. Από το 1988 μέχρι το 1990 ήταν ειδικός σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γιώργου Βασιλείου.

Ακολούθως διετέλεσε για δυο χρόνια Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς. Από το 1993 είναι Διευθύνων Σύμβουλος ιδιωτικής εταιρείας που ασχολείται με δημόσιες σχέσεις και μελέτες στρατηγικού μάρκετινγκ και διαφήμισης.

Στις βουλευτικές εκλογές της 27ης Μαΐου 2001 εκλέγηκε για δεύτερη συνεχή θητεία βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά - Νέες Δυνάμεις στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας.

Ήταν μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών, Εμπορίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Σ.Ι.