You are here

Σκιές για τον πρόεδρο

31/03/2013 19:00
Σκιές για διαρροή πληροφοριών για το «κούρεμα» των καταθέσεων στις δύο μεγάλες τράπεζες αφήνει σήμερα η εφημερίδα Χαραυγή, προκαλώντας την αντίδραση του προεδρικού.

Η εφημερίδα διερωτάται σε σημερινό πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα αν αληθεύει πως η εταιρεία «A. Loutsios & Sons Ltd (ιδιοκτήτες της οποίας είναι εξ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη), τρεις μέρες πριν από το Eurogroup, έσπασε πέντε γραμμάτια τα οποία διατηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα, ύψους 21 εκ. ευρώ περίπου, και έστειλε τα χρήματα στο Λονδίνο».

Σε ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Α. Λούτσιος & Υιοι Λτδ και ο κος και η κα. Άντης και Κάτια Λούτσιου, απαντούν ότι «η προσπάθεια διασύνδεσης των οικονομικών δραστηριοτήτων της εταιρείας ή του κου και της κας Άντη και Κάτιας Λούτσιου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όχι μόνο είναι κακόβουλή αλλά και εσκεμμένη προσπάθεια πολιτικοποίησης καθόλα νόμιμων οικονομικών δραστηριοτήτων, ξένων προς τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στην εν λόγω εφημερίδα».

Η εταιρεία αναφέρει ότι όντως έγιναν μεταφορές €21 εκ. από τη Λαϊκή στην Τρ. Κύπρου (στην Κύπρο, όχι στο Λονδίνο) και στην Barclays στο Λονδίνο - €10,5 εκ. στην κάθε μία. Η εταιρεία σημειώνει ότι μετέφερε μόνο ένα μέρος των €47 εκ. που είχε στις 12 Μαρτίου σε κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα.

«Οι λόγοι για τους οποίους έγιναν οι μεταφορές είναι για την αποπληρωμή αγοράς δύο ακινήτων στην Ελλάδα από την κα. Κάτια Λούτσιου της τάξης 1.100.000 Ευρώ και επιπλέον ποσού 400.000 Ευρώ περίπου για τις αναγκαίες ανακαινίσεις των εν λόγω ακινήτων και για την έγκυρη υποβολή προσφοράς ύψους 6.490.000 Ευρώ από τον κο. Άντη Λούτσιο για την αγορά ακινήτου του Ελληνικού δημοσίου στην Κύπρο, χωρίς να υπολογίζεται στο εν λόγω ποσό το 8% μεταβιβαστικών τελών σε περίπτωση επιτυχούς κατάληξης της προσφοράς», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η προσπάθεια διασυρμού εταιριών ή προσώπων συνδεδεμένων με την οικογένειά μου, αλλά και ο στόχος να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν παρά προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως η διακηρυγμένη θέση μου πως δεν θα ανεχτώ την όποια διαπλοκή, δεν με εξαιρεί βεβαίως, και συνεπώς εάν το ΑΚΕΛ και το εκφραστικό του όργανο επιθυμούν την πλήρη διερεύνηση τυχόν ευθυνών μου, θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη δική μου συμβολή στο διορισμό ποινικών ανακριτών από τον Γενικό Εισαγγελέα», προσθέτει.

Κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την έρευνα που θα διεξαχθεί για τη διακρίβωση των ευθυνών της οικονομικής τραγωδίας στην οποία οδηγήθηκε η χώρα μας και ο λαός μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Η έρευνα, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, «θα πρέπει να καλύπτει όλες τις πτυχές και να περιλαμβάνει όλους και όλα και όχι επιλεκτικές και αποσπασματικές, μόνο, διαρροές που δυνατόν να στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό του λαού από το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί εις βάρος του».