You are here

Στενεύουν τα περιθώρια επιστροφής του Ντενκτάς στην Κύπρο

20/11/2002 10:46
Στενεύουν τα περιθώρια για σύντομη επιστροφή του Ραούφ Ντενκτάς στην Κύπρο, καθώς συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με ιογενή λοίμωξη και υψηλό πυρετό.

Η επιπλοκή αυτή στην υγεία του Ντενκτάς εκδηλώθηκε λίγο πριν από την επιστροφή του στην Κύπρο την περασμένη Παρασκευή και όπως έγραψε προχθές η SW είναι άγνωστο ακόμη πότε θα επιστρέψει στα κατεχόμενα ο Ραούφ Ντενκτάς. Το γεγονός αυτό έχει επιβεβαιώσει με δηλώσεις του ο ανώτερος σύμβουλος του Ντενκτάς Ελγκιούρ Ολγκιούν.

Ο κ. Ολγκιούν ανέφερε χθες το απόγευμα ότι σήμερα Τετάρτη οι θεράποντες ιατροί του Ντενκτάς θα αποφασίσουν κατά πόσο θα συνεχισθεί η θεραπευτική αγωγή που τυγχάνει ή εάν θα του επιτρέψουν να μετακινηθεί και να ταξιδέψει. Μέχρι αυτή τη στιγμή παρατήρησε ο κ. Ολγκιούν ο κ. Ντενκτάς αντιδρά θετικά στην θεραπεία που υποβάλλεται.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης αναμένετο καταρχή να επιστρέψει στα κατεχόμενα το περασμένο Σάββατο. Μεσολάβησε η επιπλοκή στην υγεία του και μετά ελέχθη ότι θα επέστρεφε στα κατεχόμενα χθες Τρίτη. Προκύπτει ότι σήμερα είναι πιθανό οι ιατροί του Κολούμπια να ανακοινώσουν κατά πόσον ο κατοχικός ηγέτης δύναται να εξέλθει του νοσοκομείου και να ταξιδέψει. Ιατρικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο Ραούφ Ντενκτάς περνά δύσκολες στιγμές, λόγω ακριβώς των συμπτωμάτων που παρουσιάζονται μετά από μία δύσκολη εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στην ηλικία των 78 ετών.

Οι έντονες ανησυχίες που επικρατούν σε σχέση με την πορεία της υγείας του Ραούφ Ντενκτάς ενισχύονται και από τις αναφορές του τουρκοκυπριακού τύπου. Η εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης είναι βαριά άρρωστος και δεν είναι απαραίτητο προσθέτει να είσαι ιατρός για να το αντιληφθείς.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΤΚ κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης Χουσείν Αγκολεμλί εμφανίσθηκε πιο αισιόδοξος σε σχέση με την πορεία της υγείας του Ντενκτάς, λέγοντας ότι αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο στις προσεχείς τρεις μέρες.