You are here

Στηρίζει το Θράσου ο Τάσσος

17/08/2005 18:27
Στήριξη στο Χάρη Θράσου έδωσε σήμερα με δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο πριν την αναχώρηση του για την Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. «Μόνο την εκτίμηση μου μπορώ να εκφράσω για τους χειρισμούς του» ανέφερε ο Πρόεδρος, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στους επικριτές του υπουργού του. Αντιστρέφοντας τα πυρά, ο κ. Παπαδόπολος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τους δημοσιογράφους ενώ διερωτήθηκε γιατί «όλοι αυτοί που εκ των υστέρων είναι κριτές και εμπειρογνώμονες» δεν προέβησαν σε καταγγελίες.

«Είναι εκπληκτικό μετά την τραγωδία τόσοι πολλοί, αυτόκλητοι και άλλοι παρουσιάζονται ως εμπειρογνώμονες αναλύουν αίτια, αιτιατά, εκφέρουν απόψεις και συμπεράσματα όταν οι εμπειρογνώμονες με πολλά χρόνια πείρας και ικανότητας σε ένα τέτοιο πολύπλοκο θέμα διερεύνησης δεν είναι σε θέση να αποφανθούν για τα αίτια της τραγωδίας» δήλωσε.

Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος επέκρινε τη στάση των δημοσιογράφων η Ένωση Συντακτών, εξέδιδε ανακοίνωση ασκώντας κριτική στη στάση που τήρησαν διάφορα ΜΜΕ.

Έρχονται εμπειρογνώμονες από την Ε.Ε.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος στη συνέχεια αναφέρθηκε στους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα της αεροπορικής τραγωδίας αναφέροντας πως ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λάβει επιστολή από την κυβέρνηση στην οποία ζητείται η συμβολή εμπειρογνωμόνων και τις διαδικασίες ασφάλειας εφαρμογής όλων των πτητικών μέσων στην Κύπρο που εφαρμόζεται από την Πολιτική Αεροπορία και άλλες αρχές.

Ο Πρόεδρος επανέλαβε ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, «θα είναι πλήρης και θα καλύψει οποιεσδήποτε ευθύνες, οποιουδήποτε επιπέδου και οποιοδήποτε αφορούν χωρίς σκοπιμότητα, χωρίς συγκάλυψη και με πλήρη διαφάνεια».

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την αναχώρηση του για την Αθήνα όπου θα έχει διαβουλεύσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή για το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Η επίσκεψη πραγματοποιείται, όπως είπε, υπό την θλιβερή σκιά της αεροπορικής τραγωδίας γι’ αυτό και στο πρόγραμμα του προστίθενται συσκέψεις ενημέρωσης του για το δυστύχημα.


Στην Αθήνα για ενημέρωση ο Τάσσος

Μόλις φθάσει στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί αμέσως στο Υπουργείο Προεδρίας όπου στις 18.30 θα ενημερωθεί για το αεροπορικό δυστύχημα από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Υπουργό Μεταφορών της Ελλάδας Μιχάλη Λιάπη, τον Ελληνα Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Φούρλα.

Αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή καθώς και με αρχηγούς κομμάτων. Στις 18.45 προγραμματίζεται αναχώρηση από την Αθήνα και στις 20.25 άφιξη στη Λάρνακα.

Στο μεταξύ πέπλου μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας με τις τελευταίες πληροφορίες να περιπλέκουν αντί να ξεδιαλύνουν την υπόθεση. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία της νεκροτομικής διερεύνησης στη σορό ενός από τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 6 ετών, ήταν εν ζωή και μετά την πρόσκρουση του μοιραίου αεροσκάφους στο Γραμματικό.
Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, το αγοράκι - το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί- ανέπνεε μετά τη συντριβή. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στις επόμενες μέρες αναμένεται να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση καθώς ίσως γίνει γνωστό αν υπήρχαν τοξικά αέρια στο αεροσκάφος.

Σ.Ι.