You are here

Καταγγελίες για χρηματισμό μέλους της αρχής ραδιοτηλεόρασης

17/01/2019 12:35

Καταγγελία για χρηματισμό μέλους της αρχής ραδιοτηλεόρασης με σκοπό τηλεοπτικός σταθμός να μην τυγχάνει δυσμενούς μεταχείρισης, διερευνά η αστυνομία, μετά από μεταβίβαση στον γενικό εισαγγελέα της καταγγελίας που έγινε στην ελεγκτική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον γενικό ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, υπήρξε καταγγελία στο γραφείο της ελεγκτικής υπηρεσίας για χρηματισμό πρώην και νυν μέλους της αρχής ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Σημείωσε ότι η υπηρεσία ενθάρρυνε τον καταγγέλλοντα να δώσει γραπτώς την καταγγελία, κάτι που έγινε πριν από τα Χριστούγεννα. Με την γραπτή καταγγελία, όπως είπε, τεκμηριώνεται κατά την άποψη του καταγγέλλοντα, υπόθεση χρηματισμού.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η υπόθεση διαβιβάστηκε στον γενικό εισαγγελέα ο οποίος έδωσε εντολή για διερεύνηση του θέματος από την αστυνομία.

«Η υπηρεσία μας δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση πλέον, η οποία τυγχάνει χειρισμού από την αστυνομία» είπε.

Όπως αναφέρθηκε, η καταγγελία αφορούσε κατ’ ισχυρισμό χρηματισμό πρώην και νυν μέλους της αρχής, με σκοπό τηλεοπτικό κανάλι να μην τυγχάνει δυσμενούς μεταχείρισης.

«Όταν κάποια στιγμή (ο καταγγέλλων) αρνήθηκε να καταβάλει μεγαλύτερα ποσά από αυτά που κατέβαλλε, υπήρξε ρήξη και ακολούθησαν μεγάλα πρόστιμα για συγκεκριμένο κανάλι», σημείωσε ο γενικός ελεγκτής.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο καταγγέλλων είναι το πρόσωπο που χρημάτιζε, ανέφερε ότι «δεν μας αφορά αυτό, αφορά τον γενικό εισαγγελέα που θα αξιολογήσει τα δεδομένα όταν ολοκληρωθεί η διερεύνηση από την αστυνομία».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν στοιχεία που τεκμηριώνουν την καταγγελία και πως φαίνεται να δόθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο πλαίσιο της υπόθεσης για χρηματισμό.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης  ανέφερε ότι εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να υπάρχουν σοβαρά στοιχεία εις βάρος αξιωματούχων εκτελεστικού οργάνου του κράτους.

Οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και να υπάρξει διαφάνεια και τιμωρία των ενόχων, εάν υπάρχουν, σημείωσε.

Μ.Χ.