You are here

Πραξικόπημα στον ΠΑΣΥΞΕ...

05/09/2003 15:58

Έντονα πλέον τα σημάδια του διχασμού στο Σύνδεσμο των ξενοδόχων


Με εξανάγκασαν σε παραίτηση, δήλωσε σήμερα στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Νικήτας Αυγερινός. Επιβεβαιώνοντας και αποσαφηνίζοντας τις δηλώσεις που έκανε χθες στη «StockWatch», ανέφερε ότι ήταν «ξεκάρφωτη αυτή η παραίτηση, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει».

Είπε ακόμα ότι η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία (10 από τα 19 μέλη τάχθηκαν υπέρ της ομαδικής παραίτησης), διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος τάχθηκε εναντίον της απόφασης αυτής.

Ο κ. Αυγερινός «φωτογράφισε» ως ηθικό αυτουργό της απόφασης για παραίτηση, τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, ο οποίος ήγειρε το θέμα στην τελευταία συνεδρία. Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Σύνδεσμος οδηγείται εκ νέου στις κάλπες, προτού καν συμπληρωθούν τέσσερις μήνες από τις τελευταίες εκλογές, με έντονα πλέον τα σημάδια του διχασμού στις τάξεις του.

Ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), ο οποίος αναφέρει ότι η απόφαση παραίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΞΕ αποτελεί εσωτερική υπόθεση, η οποία είναι πλήρως σεβαστή. Εκφράζει πάντως, τη διαφωνία του με «εκείνη τη δικαιολογία της παραίτησης περί έλλειψης ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τον τουρισμό».

Του Γιώργου Αγαπίου