You are here

Ρουσουνίδης: Οι τουρίστες επιστρέφουν εκεί που περνούν καλά

28/08/2021 06:01

Μετά την πανδημική κρίση οι τουρίστες θα επιστρέψουν  εκεί που περνούσαν καλά τονίζει ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου ΣυνδέσμουΞενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, και εξηγεί γιατί η Κύπρος θα πρέπει να αξιοποιήσει περαιτέρω τα πλεονεκτήματα της αυτά του ήλιου και της θάλασσας.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Ρουσουνίδης εκφράζει την πεποίθηση ότι η σεζόν θα επεκταθεί και τους φθινοπωρινούς ίσως και τους χειμερινούς μήνες αρκεί να μην προκύψουν ανατροπές στα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου, τα οποία τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται σε πτωτική πορεία.

Χαρακτηρίζει τη ρωσική αγορά στυλοβάτη της φετινής τουριστικής σεζόν με μια πληρότητα που ξεπερνά το 40% και ευτύχημα το ότι η Κύπρος παραμένει στην πορτοκαλί κατηγορία της Βρετανίας.

Υποδεικνύει επίσης ότι διαχρονικά η Βρετανία και η Ρωσία εμβολίαζαν το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με τη συμβολή  και άλλων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης.

Διαβλέπει επίσης ότι ο Αύγουστος θα κλείσει με μια πληρότητα της τάξης του 55% ενώ η συμβολή του εγχώριου τουρισμού θα ξεπεράσει το 10% για το 2021 υπογραμμίζοντας ότι η εμπειρία που απέκτησαν πέρσι και φέτος οι κύπριοι κάνοντας εγχώριο τουρισμό θα τους ωθήσει να θέσουν στο κάδρο των διακοπών τους και τα κυπριακά ξενοδοχεία.

Παράλληλα, εξηγεί γιατί θεωρεί τα ορεινά θέρετρα ως ένα κρυμμένο θησαυρό και γιατί τα επόμενα χρόνια θα προσελκύουν τουρισμό από το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Στη συνέντευξη του στη StockWatch, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, καταθέτει την πρόβλεψη του για το πότε θα επιστρέψει στην κερδοφορία η ξενοδοχειακή βιομηχανία και για το πότε θα οι πληρότητες θα αγγίξουν αυτές του 2019.

Επαναλαμβάνει ότι ο στόχος για φέτος είναι να μειωθεί η έκταση της ζημιάς του 2020 η οποία ήταν μια καταστροφική χρονιά για την τουριστική βιομηχανία.

Σχολιάζει ακόμη το νέο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό που προωθεί ο υφυπουργός Τουρισμού και τονίζει ότι ο ΠΑΣΥΞΕ, βρίσκεται σε συνεχή  επικοινωνία με τον αρμόδιο υφυπουργό  υποδεικνύοντας ότι για να πετύχει το εγχείρημα προϋποθέτει πολύ καλή συνεργασία του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα κάτι που έχει αποδειχθεί και μέσα από τη δημόσια και ιδιωτική συνεργασία τα χρόνια της πανδημικής κρίσης.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ

Της Ηρώς Ευθυμίου