You are here

Aπάντηση για αντιμισθία των μελών ΔΣ ΚΤ

22/10/2013 13:11
Η αναβάθμιση της αντιμισθίας των νέων μελών του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας έγινε για να μπορέσει η κυβέρνηση να εξεύρει ικανούς και αξιόλογους επαγγελματίες που θα ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν στο συμβούλιο της ΚΤ, αναφέρει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Απαντώντας σε σημερινές επικρίσεις του ΑΚΕΛ σε σχέση με την αντιμισθία των μελών του ΔΣ της ΚΤ, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι «μετά τις ορθές επισημάνσεις και υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα κενά στην εταιρική διακυβέρνηση της Κεντρικής Τράπεζας, η κυβέρνηση προχώρησε στο διορισμό, με βάση το νέο νόμο της βουλής των αντιπροσώπων, δύο έμμισθων εκτελεστικών συμβούλων στην Κεντρική Τράπεζα εκ των οποίων ο ένας ήταν, ήδη, υψηλόβαθμο στέλεχος της».

«Η αλλαγή», προσθέτει, του τρόπου λειτουργίας του ΔΣ της ΚΤ και ο νέος αναβαθμισμένος του ρόλος που απαιτεί συνεχείς συνεδριάσεις και συμμετοχή στην εταιρική διακυβέρνηση, σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου το ΔΣ συνεδρίαζε δύο με τρεις φορές το χρόνο είναι μια μεγάλη αλλαγή στην ΚΤ».

Ο αν. κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι το νέο ΔΣ της ΚΤ, που για πρώτη φορά στην ιστορία του δείχνει εμπράκτως να ενεργεί ορθά, κατά τον έλεγχο του προϋπολογισμού της Κεντρικής Τράπεζας θα επιφέρει εκείνες τις αναγκαίες εξοικονομήσεις από σπατάλες που θα καλύπτουν το κόστος της αύξησης της μισθοδοσίας.

«Οι αντιμισθίες των μελών του ΔΣ της ΚΤ παρέμεναν σταθερά χαμηλές από το 1960, ενώ οι αμοιβές του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αυξάνονταν συνεχώς», καταλήγει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Παπαδόπουλος.