You are here

Έξω από το ανώτατο η διαμαρτυρία των κατόχων αξιογράφων

18/01/2019 12:00

Έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο μεταφέρθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων τραπεζικών αξιογράφων , οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα κεντρικά της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή, μετά και τις αποκαλύψεις για την καταβολή αποζημιώσεων σε συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτου που είχαν στην κατοχή τους αξιόγραφα.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου κατόχων τραπεζικών αξιογράφων έχει εισέλθει στο κτίριο για να επιδώσει υπόμνημα. Ο διαδηλωτές κρατούν πλακάτ που γράφουν "Απαιτούμε δικαιοσύνη" και "Φέρτε μας τον Νικολάτο".

Την ερχόμενη Πέμπτη η ώρα 12 το μεσημέρι ο σύνδεσμος κατόχων αξιογράφων θα έχει συνάντηση με το γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί δημογραφική διάσκεψη από τους κατόχους αξιογράφων.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία των κατόχων αξιογράφων έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου.

Αντιπροσωπεία του συνδέσμου επέδωσε υπόμνημα στην ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου με τα αιτήματα τους για ίση μεταχείριση και εξώδικη διευθέτηση και των δικών τους υποθέσεων από την Τράπεζα.

Η εκδήλωση έγινε υπό μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Οι κάτοχοι αξιογράφων κάλεσαν τον πρόεδρο του Ανωτάτου να αναλάβει και τις δικές τους υποθέσεις για να τις διευθετήσει κατά τον ίδιο τρόπο.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του συνδέσμου κατόχων αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης δήλωσε ότι όσες φορές ζήτησαν από την Τράπεζα να γίνει εξώδικη διευθέτηση των υποθέσεών τους, η Τράπεζα είχε αρνηθεί.

«Οι κάτοχοι αξιογράφων της Τράπεζας Κύπρου απαιτούν την ίδια μεταχείριση από την Τράπεζα».

Ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου Σταύρος Γιαλλουρίδης «ανέφερε ότι 300 ανώνυμοι πολίτες βρίσκονται εδώ ενάντια στο πολιτικοκοινωνικό κατεστημένο που μαζί με τη δικαστική εξουσία μας έχουν διαλύσει».

Της Ηρώς Ευθυμίου