You are here

Hourican: Πρόκληση η ανάληψη ηγεσίας BOCY

23/10/2013 11:49
«Πολύ ενθουσιασμένος» με τη νέα πρόκληση που συνιστά η ανάληψη της ηγεσίας μιας τράπεζας σε μια χώρα με τόσο μεγάλο τραπεζικό τομέα, δήλωσε στους Financial Times ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου John Hourican .

«Η ευκαιρία να κάνω πραγματική διαφορά όχι μόνο στην τράπεζα, αλλά στη χώρα συνολικά είναι μια σημαντικά ενδιαφέρουσα πρόκληση», πρόσθεσε ο Ιρλανδός τραπεζίτης. Συμπλήρωσε ότι ο διορισμός του είναι αορίστου διάρκειας, με τον ίδιο να προσθέτει ότι βλέπει έναν ορίζοντα τριών με πέντε ετών που περιλαμβάνει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα κάνει λόγο για «επιστροφή-έκπληξη» του 43χρονου πρώην επικεφαλής της Royal Bank of Scotland.

Εκτιμάται ότι η εμπειρία του κ. Hourican με την αναδιάρθρωση της RBS, η οποία χρειάστηκε να διασωθεί από τη βρετανική κυβέρνηση στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης με 45 δισεκατομμύρια λίρες από χρήματα των φορολογούμενων, ήταν ένας από τους λόγους για το διορισμό του, σχολιάζουν οι Financial Times.

Η Daily Telegraph γράφει ότι ο κ. Hourican κέρδισε τον πρώην επικεφαλής του σχήματος εκκαθάρισης που διαδέχθηκε την Irish Bank, Μάικ Έινσλι.

Ο Guardian υπενθυμίζει ότι ο John Hourican παραιτήθηκε από την RBS μετά το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην τράπεζα για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου LIBOR.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο ίδιος δεν κατηγορήθηκε, αλλά εγκατέλειψε τη θέση του αναλαμβάνοντας τη γενική ευθύνη. Φεύγοντας έλαβε πληρωμή 700.000 λιρών, αλλά απαρνήθηκε το μπόνους μετοχών αξίας 5 εκατομμυρίων που δικαιούταν, όπως αναφέρεται.