You are here

Ι. Μάτσης: Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται το όραμα μου

02/09/2020 17:10

Αιχμές κατά μελών του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας αφήνει ο τέως διευθύνων σύμβουλος της ΗΒ Ιωάννης Μάτσης, σε αποχαιρετιστήριο  μήνυμα που απέστειλε σήμερα στο προσωπικό της τράπεζας με αφορμή την αποχώρηση του από την ΗΒ.

«Ορισμένοι μέτοχοι δεν συμμερίζονται πλέον το όραμά  και τις φιλοδοξίες μου για το μέλλον της τράπεζας» τονίζει ο κ. Μάτσης  επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ότι ο ίδιος ήταν αντιμέτωπος με αξιώσεις συμβούλων που ήταν πέραν από τους στόχους και το όραμα που ο ίδιος καθόρισε με το διορισμό του ως CEO, τον Δεκέμβριο του 2016.

Επισημαίνει ότι ως αποτέλεσμα αυτού, το ΔΣ  και ο ίδιος συμφώνησαν  ότι θα ήταν προς το συμφέρον της τράπεζας η διακοπή της προσφοράς των υπηρεσιών του στην Τράπεζα.

Στο αποχαιρετιστήριο  του μήνυμά προς το προσωπικό της τράπεζας ο κ. Μάτσης τονίζει ότι είναι  πολύ περήφανος για τα επιτεύγματα «που όλοι εσείς και εγώ συνεργαζόμενοι πετύχαμε τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια με την καθοδήγηση και υποστήριξη του  ΔΣ».

O κ. Μάτσης αναφέρεται στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, την απρόσκοπτη ενοποίηση των δύο τραπεζών μέσα σε ένα χρόνο και την αύξηση κεφαλαίου ύψους €150 εκ. με τη συμμετοχή διεθνών και τοπικών επενδυτών.

Επίσης, κάνει αναφορά στην επέκταση των σχέσεων με ανταποκρίτριες τράπεζες από μία σε τρεις, τη δημιουργία δευτερεύουσας αγοράς εξυπηρέτησης δανείων μέσω της δημιουργίας της APS και την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου ΜΕΧ στην Κύπρο.

Ως το πιο σημαντικό επίτευγμα, χαρακτηρίζει την αναστροφή των συνολικών ζημιών των €108 εκ. του 2016 και 2017 σε συνολικά κέρδη €428 εκ. μεταξύ 2018 και 2019.

Καταλήγοντας ο κ.  Μάτσης σημειώνει ότι παραμένει στη διάθεση της διοίκησης της τράπεζας για όσο χρονικό διάστημα θεωρηθεί κατάλληλο για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση στη νέα  διεύθυνση.