You are here

Κρις Παύλου: Θα τα πούμε στο δικαστήριο με Γιωρκάτζη

08/12/2020 14:04

Απάντηση στις χθεσινές αναφορές της τέως διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη δίνει με δήλωσή του ο τέως διαχειριστής της Λαϊκής Τράπεζας Κρις Παύλου.

Ο κ. Παύλου σε συνέντευξή του στην Καθημερινή έκανε λόγο για κακή διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας μετά το κούρεμα.

Η κ. Γιωρκάτζη χαρακτήρισε «παντελώς ανυπόστατους», τους ισχυρισμούς του κ. Παύλου, και τόνισε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από τη λήψη νομικών μέτρων.

«Είδα σήμερα τη δήλωση της τέως διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, ότι προτίθεται να λάβει νομικά μέτρα εναντίον μου για αυτά που είπα στην Καθημερινή την Κυριακή. Εγώ θα είμαι στο δικαστήριο και θα πω όλη την αλήθεια που γνωρίζω, ενόρκως», τονίζει σε δήλωση του στη StockWatch ο κ. Παύλου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΚΑΛΑ, ο κ. Παύλου, αναφέρεται σε €5,5 δισ. περιουσιακών στοιχείων που διαγράφηκαν από τα βιβλία της Λαϊκής και δεν ξέρει / δεν λέει κανείς τι έγιναν αυτά τα χρήματα, στο κτήριο της Λαϊκής στο Λονδίνο πουλήθηκε και κανείς δεν λέει για πόσα και τι έγιναν τα χρήματα, στο επενδυτικό ταμείο της Λαϊκής στο Λονδίνο επίσης, πουλήθηκε και πάλι δεν λέει κανείς για πόσα και τι έγιναν τα χρήματα.

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με τον κ. Παύλου, τα λογιστικά βιβλία της Λαϊκής για το 2012 και αρχές του 13, δεν τα εγκρίνει / υπογράφει κανείς αφού είναι γεμάτα «τρύπες» και επιφυλάξεις ελεγκτών και πως ο ίδιος, είδε τον τέως Γενικό Εισαγγελέα και τον υφιστάμενο Γενικό Ελεγκτή στους οποίους παρέδωσε σωρεία εγγράφων, ενώ μετά από δύο και πλέον χρόνια δεν άκουσε τίποτα από κανένα αξιωματούχο.

Της Γεωργίας Χαννή