You are here

Νέο μέλος στο ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ

23/01/2023 11:18

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ στην τελευταία του συνεδρία ενέκρινε τον διορισμό του κ. Γιάγκου Χατζηγιάννη στη θέση του ανεξάρτητου μη- εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά και την έγκρισή του από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

O Γιάγκος Χατζηγιάννης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, από όπου απέκτησε Πτυχίο στη Νομική με Άριστα. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Trinity Hall), όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την επόμενη χρονιά απέκτησε Μεταπτυχιακό Νομικής στο Διεθνές Δίκαιο με Άριστα. Η επίτευξη 1ης θέσης μεταξύ των φοιτητών Νομικής στο Trinity Hall College, τον ανακήρυξε σε Bateman Scholar για την Ακαδημαϊκή Αριστεία. Επέστρεψε στην Κύπρο το 2007, όπου και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου και έγινε μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Το Μάιο 2022 ολοκλήρωσε με επιτυχία το διακεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης «Authentic Leadership» στο Harvard University. Τον Ιούλιο του 2022, του αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του University of West London.

 Από το 2008 μέχρι το 2019, ήταν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του The Cyprus Institute of Marketing, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη στρατηγική των επιχειρήσεων. Από το 2020 έχει αναλάβει καθήκοντα Ανώτερου Εκτελεστικού Συμβούλου. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΠΕ (Invest Cyprus). Επίσης είναι μέλος του Κυπριακού Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).