You are here

«Πράσινα» τα δάνειά του, λέει ο πρέσβης Κ. Κενεβέζος

25/01/2021 13:41

Στοιχεία για τις δανειακές του υποχρεώσεις έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος προκειμένου, απ’ ότι φαίνεται, να προλάβει τυχόν λανθασμένα στοιχεία στη λεγόμενη «Λίστα Γιωρκάτζη» που ενδεχομένως να δημοσιοποιήσει σύντομα η Βουλή. Σύμφωνα με τον Πρέσβη, οι υποχρεώσεις του ανέρχονται σε περίπου 388 χιλ. και είναι πλήρως εξυπηρετούμενες.
Στη δήλωση του, ο κ. Κενεβέζος σημειώνει ότι «όσοι βρίσκονται στον δημόσιο βίο και ειδικότερα σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να υπηρετούν και να προστατεύουν την αρχή της διαφάνειας, χωρίς καμία έκπτωση» και προσθέτει ότι «ενόψει της γενικότερης συζήτησης για τα οικονομικά δεδομένα των δημοσίων προσώπων, και επειδή είμαστε όλοι υπόλογοι έναντι των πολιτών», δημοσιοποιεί την ακριβή, πραγματική και επικαιροποιημένη σχέση του με τα τραπεζικά ιδρύματα, με τελευταία ημερομηνία αναφοράς την 30η Νοεμβρίου 2020.
Όπως αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Κενεβέζος διατηρεί:
•Τράπεζα Κύπρου: χρεωστικό υπόλοιπο: 209,711.62 ευρώ, καθόλα εξυπηρετούμενο, «πράσινο», χωρίς καμία καθυστέρηση.
•ALTAMIRA: χρεωστικό υπόλοιπο: 59,500 ευρώ, καθόλα εξυπηρετούμενο, «πράσινο», χωρίς καμία καθυστέρηση.
•Ελληνική Τράπεζα: χρεωστικό υπόλοιπο: 119,600 ευρώ, καθόλα εξυπηρετούμενο, «πράσινο», χωρίς καμία καθυστέρηση.
Παράλληλα, ο κ. Κενεβέζος τονίζει ότι τα πιο πάνω, τα έχει στα χέρια του ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αδάμος Αδάμου από 30/11/2020, «με αποδείξεις και έγγραφα των ίδιων των Τραπεζών».
«Με βάση τα ενώπιον του Προέδρου της Βουλής στοιχεία, δεν εμπίπτω στα πολιτικά πρόσωπα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κόκκινα). Οτιδήποτε άλλο δει το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ως εκ τούτου όσοι ισχυριστούν κάτι διαφορετικό απλά αρέσκονται στο κουτσομπολιό, για να μην πω στοχεύουν στη συκοφαντία», αναφέρει στην η ανακοίνωσή του του πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα.
«Με τους χειρισμούς που έγιναν, και γίνονται και με την τροπή που λαμβάνουν τα πράγματα δεν θα εντοπιστούν ποτέ όλοι όσοι έτυχαν ειδικής και ευνοϊκής μεταχείρισης. Μακάρι να διαψευστώ», καταλήγει ο κ. Κενεβέζος.