You are here

Ο Youssef A. Nasr πρόεδρος ΔΣ Ελληνικής

11/07/2018 15:51

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι μετά την 44η Ετήσια Γενική Συνέλευση συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και εξέλεξε τον Youssef A. Nasr, ανεξάρτητο μη-εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, ως πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρίνος Σ. Γιαννόπουλος παραμένει Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και ο Δρ. Ευριπίδης Α. Πολυκάρπου παραμένει Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος της Τράπεζας.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας επανεκλέγηκαν οι κ.κ. David Whalen Bonanno, Ανδρέας Χριστοφίδης, Andrew Charles Wynn, Δημήτριος Ευσταθίου και Lars Kramer, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Ο κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή ως μέλος του ΔΣ πριν την έναρξη της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Η συνέλευση εξέτασε και ενέκρινε την έκθεση πολιτικής αμοιβών για το 2017 και καθόρισε τις αμοιβές των μελών του ΔΣ για το 2017 στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος.

Η KPMG επαναδιορίστηκαν ως ελεγκτές της τράπεζας για το 2018.

Στην 44η ετήσια γενική συνέλευση, παρευρέθηκαν είτε με πληρεξουσίους αντιπροσώπους είτε αυτοπροσώπως 77 μέτοχοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν το 76,2% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Γ.Χ.