You are here

Πιάνει δουλειά ο Gatzke την ερχόμενη Δευτέρα

09/12/2022 10:20

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το ΔΣ του Ομίλου, αποφάσισε την επιστροφή του Oliver Gatzke στα καθήκοντα του ως Aνώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής.

Ο κ. Gatzke αναλαμβάνει εκ νέου επίσημα τα καθήκοντα του την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από απουσία, 64 ημερών, καθώς με απόφαση της διοίκησης απείχε των εργασιών του από την τράπεζα, μέχρι την ολοκλήρωση ερευνών που διεξήγαγε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) κατόπιν καταγγελιών και ισχυρισμών σε βάρος του που είχαν να κάνουν με χειραγώγηση της μετοχής της ΗΒ. 

Η σχετική απόφαση επικυρώθηκε χθες  από το ΔΣ της τράπεζας  το οποίο έλαβε υπόψη του το αποτέλεσμα της έρευνας της ΕΚ που έλεγε ότι εναντίον του κ. Gatzke δεν είχε προκύψει οτιδήποτε επιλήψιμο από τη διερεύνηση των καταγγελιών.

Στην ανακοίνωση της τράπεζας προστίθεται ότι ο Πέτρος Αρσαλίδης, Γραμματέας  του ΔΣ  και  Γενικός  Διευθυντής του  Γραφείο Προέδρου & Γραμματεία ΔΣ, ο  οποίος  εκτελούσε τα καθήκοντα του ΑΕΔ κατά τη διάρκεια της απουσίας του, θα  επανέλθει κανονικά στα καθήκοντά του επίσης την ερχόμενη Δευτέρα.

Το ΔΣ εκφράζει ευχαριστίες προς τον κ. Αρσαλίδη για τις  υπηρεσίες του σε όλη τη διάρκεια της απουσίας του Γερμανού τραπεζίτη.

Για την επιστροφή του Gatzke στα καθήκοντά του, έγραψε χθες βράδυ η StockWatch.

Του Λεύκου Χρίστου