You are here

Σύλληψη Ζολώτα μεν, συγκεχυμένες πληροφορίες δε

01/03/2021 09:26

Συνελήφθηκε χθες από την Ελληνική Αστυνομία ο γνωστός επιχειρηματίας Μιχάλης Ζολώτας, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με τα γεγονότα κατάρρευσης της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο και την υπόθεση “Focus”.

Ωστόσο είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες αναφορικά με τους λόγους σύλληψης του κ. Ζολώτα.

Σύμφωνα με ένα μέρος του ηλεκτρονικού Τύπου στην Ελλάδα η σύλληψη του 47χρονου επιχειρηματία σχετίζεται με τις υποθέσεις στην Κύπρο. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η σύλληψη αφορά στις υποθέσεις πιθανής δωροδοκίας, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.α. στην Κύπρο. Επίσης ότι έγινε επειδή σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις αποφάσεις από το Πλημμελειοδικείο Πειραιά, η μία για το αδίκημα «κοινώς επικίνδυνη βλάβη» και οι άλλες τρεις για «εισφορές».

Ένα άλλο μέρος του Ελλαδικού Τύπου δε συνδέει τη σύλληψη με τις πιο πάνω υποθέσεις. Αναφέρεται ότι αυτή σχετίζεται με παράβαση των περιοριστικών μέτρων του Covid.

Προστίθεται ότι η σύλληψη του εφοπλιστή δεν σχετίζεται με την 80 εκατ. ευρώ υπόθεση, καθότι όπως αναφέρεται, «απηλλάχθη αμετάκλητα με απόφαση του Κυπριακού Δικαστηρίου στις 31 Ιουλίου 2020».

«Η φημολογία περί αιτήματος έκδοσης των κυπριακών αρχών σε βάρος του διαψεύδεται κατηγορηματικά», προστίθεται.