You are here

Ταυτίζεται με δικηγόρους ο Κ. Μελάς

21/01/2019 16:57

Την πλήρη ταύτισή του με τις θέσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της δικαιοσύνης, εκφράζει με ανακοίνωση του το δικηγορικό γραφείο Κώστας Μελάς & Συνεργάτες και παραθέτει τη θέση του «για σκοπούς αποκατάστασης της αλήθειας» για τα όσα έχουν δημοσιευθεί σχετικά με την απόσυρση αγωγών που αφορούν αξιόγραφα εναντίον της Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αγωγή 3729/15 αφορούσε ηλικιωμένους κατόχους αξιόγραφων που αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα υγείας και ένας εκ των δύο νοσηλεύεται σε ίδρυμα.

Στην εν λόγω υπόθεση, όπως αναφέρεται, υπήρξε εξώδικη διευθέτηση με την Τράπεζα Κύπρου, όπου τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και η Κεντρική Τράπεζα απαιτούσαν και επέμεναν στην επιδίκαση εξόδων υπέρ τους για να αποδεχθούν να αποσυρθεί η Αγωγή, «παρά τις ενστάσεις μας και παρά το γεγονός ότι οι πελάτες μας ήταν οι επιτυχόντες διάδικοι και η αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας και της Κεντρικής είχε καταστεί  άνευ αντικειμένου». Το Δικαστήριο, συνεχίζει η ανακοίνωση, επιδίκασε τα έξοδα υπέρ τους, απόφαση η οποία έχει εφεσιβληθεί, ενώ μέχρι σήμερα, η Γενική Εισαγγελία απαιτεί την καταβολή των εξόδων αυτών.

Το δικηγορικό γραφείο αναφέρει ότι η αγωγή 5648/14 αφορούσε καρκινοπαθή κάτοχο αξιόγραφων. Στην εν λόγω υπόθεση, προσθέτει, υπήρξε εξώδικη διευθέτηση με την Τράπεζα Κύπρου, όπου τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και η Κεντρική Τράπεζα απαιτούν την επιδίκαση εξόδων υπέρ τους για να αποδεχθούν να αποσυρθεί η Αγωγή. Η Αγωγή, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν έχει ακόμα αποσυρθεί εναντίον της Δημοκρατίας και της Κεντρικής ενόψει του ότι εκκρεμεί το θέμα των εξόδων.

Αναφορικά με την αγωγή 2804/15, το δικηγορικό γραφείο αναφέρει ότι αφορούσε δάνειο που εξασφαλίζετο αποκλειστικά με την ενεχυρίαση αξιογράφων. 

Στην εν λόγω υπόθεση, προσθέτει, υπήρξε εξώδικη διευθέτηση με την Τράπεζα Κύπρου μέσω της απομείωσης χρέους, όπου τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και η Κεντρική Τράπεζα απαιτούσαν την επιδίκαση εξόδων υπέρ τους για να αποδεχθούν να αποσυρθεί η Αγωγή.

Έχουν ήδη επιδικαστεί έξοδα υπέρ της γενικής εισαγγελίας ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα των εξόδων της Κεντρικής, καταλήγει η ανακοίνωση.