You are here

Μ. Νεοπτολέμου, Remedica: Λογικές οι τιμές φαρμάκων στην Κύπρο

16/10/2021 06:01

Οι τιμές των φαρμάκων στην Κύπρο βρίσκονται σε λογικά επίπεδα δηλώνει ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Remedica, Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, διευκρινίζοντας  ότι η  προσφορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζήτηση και πως γι’ αυτό δεν θα πρέπει να συγκρίνονται οι τιμές των φαρμάκων με άλλες, πολυπληθέστατες χώρες.

Στη συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Νεοπτολέμου αναφέρεται στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας και εξηγεί γιατί τα τελευταία  τρία χρόνια η εταιρεία ακολουθεί πορεία συνεχούς ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της, όχι μόνο εντός των υφιστάμενων θεραπευτικών κατηγοριών, αλλά και σε καινούργιες  θεραπευτικές κατηγορίες.

Όπως σημειώνει, η εταιρεία αισθάνεται έτοιμη να επεκταθεί και σε άλλες, νέες αγορές, πέραν της Ευρώπης και Αφρικής.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα, ότι η Remedica είναι μια καθόλα εξωστρεφής εταιρεία η οποία εξάγει σε 160 προορισμούς, συνεπώς έχει πληγεί από την πανδημία, όπως σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία, έχει αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες ευελπιστώντας ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα ανακτήσει και πάλι το χαμένο έδαφος.

Παράλληλα, απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Remedica, ως φαρμακοβιομηχανία, έχει ευνοηθεί από την πανδημική κρίση, υποδεικνύοντας ότι  δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμη χώρες που βρίσκονται σε «lockdown» ή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αναμένουν βοήθεια από τους μεγάλους μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Ο CEO της Remedica, απαντώντας στην ερώτηση εάν η εταιρεία  σκοπεύει να εμπλακεί στις έρευνες που διεξάγονται για νέα φάρμακα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, διευκρινίζει ότι για τα εμβόλια απαιτείται μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία η οποία είναι αρκετά δαπανηρή, γι’ αυτό και μέχρι σήμερα καμία κυπριακή εταιρεία δεν έχει εμπλακεί σε μια τέτοια δραστηριότητα.

Σχολιάζοντας το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας, αναλύει τους τέσσερις πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το κοινωνικό πρόγραμμα του Ομίλου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη συνεργασία με την  κύπρια χρυσή παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελεντρίτου.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ

Της Ηρώς Ευθυμίου