You are here

Αφοσίωση Δημήτρη Χριστόφια στην Κύπρο

24/06/2019 17:02

Αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων υπέγραψαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε η Προεδρία της Δημοκρατίας για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην προσφορά και αφοσίωση του εκλιπόντος στην Κύπρο και στο λαό της.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Ευρωβουλευτής του κόμματος, Λευτέρης Χριστοφόρου, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του Προέδρου και των μελών του ΔΗΣΥ. «Με εκτίμηση και σεβασμό στην πολιτική παρουσία και πορεία του Δημήτρη Χριστόφια στον τόπο μας και διακρίνοντας την εντιμότητα και τον ανθρώπινο χαρακτήρα του και την προσέγγιση στον απλό άνθρωπο, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, η ηγεσία του κόμματος, η κοινοβουλευτική ομάδα και τα στελέχη του ΔΗΣΥ εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, στους οικείους του και στην πολιτική του οικογένεια, το ΑΚΕΛ» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία, τον κυπριακό λαό και το ΑΚΕΛ σε όλη του τη ζωή με εργατικότητα, με ζήλο και πάντα με αφοσίωση σε όλα όσα πίστευε. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, αλλά και στο ΑΚΕΛ για τον αδόκητο χαμό του».

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι «εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και του σοσιαλιστικού κινήματος της πατρίδας μας, με βαθιά θλίψη και απεριόριστη εκτίμηση εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στο ΑΚΕΛ και στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τον θάνατο του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια».

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι «είναι με θλίψη που αποχαιρετούμε σήμερα τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τον άνθρωπο Δημήτρη Χριστόφια». Κρατούμε στη μνήμη μας τη μεγάλη προσφορά του στον τόπο, το πάθος με το οποίο υπηρέτησε όλη του τη ζωή τον κυπριακό λαό, συνέχισε.

Είπε επίσης ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας «είναι από τους λίγους που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην πολιτική, με προσφορά και στην κοινωνία και στο κράτος. Κρατούμε τον πατριωτισμό του και κρατούμε ό,τι καλύτερο μας έχει αφήσει και από το χαρακτήρα αλλά και από την όλη του πολιτική δράση» κατέληξε.

Εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, το βιβλίο υπέγραψε το μέλος της ΚΕ του Κινήματος Κυριάκος Τσιμίλλης.