You are here

Απεβίωσε ο Τάκης Χριστοφίδης

10/05/2011 09:35
Τελείται αύριο στις 3 το απόγευμα από την εκκλησία των Αγίων Πάντων στη Δερύνεια η κηδεία του πρώην υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάκη Χριστοφίδη.

Της νεκρώσιμης ακολουθίας θα προστεί ο Αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Εγκλειστριώτης. Η οικογένεια θα δεχθεί συλλυπητήρια στην εκκλησία από τις 2 μμ.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, του Συλλόγου «Ανόρθωση» και διαφόρων πολιτιστικών οργανώσεων και σωματείων της Αμμοχώστου.

Μετά την αποφοίτησή του από το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου, σπούδασε λογιστική και στη συνέχεια το 1961 έγινε μέλος του Chartered Association of Certified Accountants της Αγγλίας.

Από το 1961 μέχρι τη τουρκική εισβολή ασκούσε το επάγγελμα του Εγκεκριμένου Λογιστή στην Αμμόχωστο και στη συνέχεια καθιερώθηκε ως ο κυριότερος οίκος λογιστών της πόλης.

Μετά την εισβολή επαναδραστηριοποιήθηκε ιδρύοντας γραφεία στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και στο Παραλίμνι.

Προτού του ανατεθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είχε διευθετήσει τη συνένωση των γραφείων του με το Διεθνή Οίκο Λογιστών Price Waterhouse και στο οποίο προσχώρησε ως συνέταιρος.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, του οποίου διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο εκλιπών έχει τιμηθεί για την προσφορά και τις υπηρεσίες του από το Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, το σύνδεσμο «Λαϊονς», το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου και τον σύλλογο «Ανόρθωση».

Σε νεαρή ηλικία ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στην Αμμόχωστο, όπου πρωτοστάτησε στην ίδρυση της συντεχνίας εμποροϋπαλλήλων, της οποίας διετέλεσε ως πρώτος Γραμματέας.

Μέχρι την τουρκική εισβολή κατοικούσε στην Αμμόχωστο απ’ όπου εκτοπίσθηκε μαζί με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε στη Λευκωσία. Μετά την εισβολή ανέπτυξε πολύπλευρη δραστηριότητα σε θέματα που αφορούν τον προσφυγικό κόσμο.

Ήταν νυμφευμένος με την Έρμα το γένος Ιντιάνου από την Λευκωσία και έχει δυο παιδιά, την Εττα και την Έλενα, καθώς και δύο εγγονάκια τον Αλέξανδρο και τη Σοφία.