You are here

Αποχωρεί από την Αλληλεγγύη ο Πόλυς Παλλήκαρος

21/09/2020 12:09

Αποχωρεί από την θέση του ως Αναπληρωτής Πρόεδρος και μέλος του Κινήματος Αλληλεγγύης ο Πόλυς Παλλήκαρος επικαλούμενος έλλειψη λειτουργικότητας των συλλογικών οργάνων και αδυναμία επικοινωνίας τόσο με την ηγεσία όσο και μεταξύ των στελεχών, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, την οποία δίνει στη δημοσιότητα.

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση, μετά από 18 χρόνια συνεχούς προσφοράς και δράσης στην πολιτική ζωή του τόπου, μεταξύ των οποίων τα τελευταία 4 από τις γραμμές της Αλληλεγγύης, να ενημερώσω ότι είμαι υποχρεωμένος να αποχωρήσω από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου και από το Κίνημα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ Παλλήκαρος.

Προσθέτει ότι «οι λόγοι που με οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση είναι απλοί μεν αλλά πολύ σοβαροί. Συνίστανται στην έλλειψη λειτουργικότητας των συλλογικών οργάνων και στην αδυναμία επικοινωνίας τόσο με την ηγεσία όσο και μεταξύ των στελεχών». Τα ως άνω, σημειώνει, «έχουν οδηγήσει στην έλλειψη παραγωγικής πολιτικής με συλλογικότητα και αποτελεσματικότητα».

Κατά συνέπεια, αναφέρει ο κ. Παλλήκαρος, «οδηγήθηκα στο σημείο να εμποδίζομαι να προσφέρω με τον τρόπο που επέλεξα να το πράττω, με όλο μου το είναι, στα 18 χρόνια παρουσίας μου στην πολιτική». «Κατέβαλα πολλές προσπάθειες για να αποφύγω να πάρω τη σημερινή απόφαση, οι οποίες όμως δυστυχώς δεν έχουν αποδώσει», προσθέτει.

Επί του παρόντος, συμπληρώνει, «επιλέγω να δώσω τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό μου να προβληματιστεί για τα περαιτέρω. Γνώμονάς μου η ευχέρεια της συνέχισης της δράσης και προσφοράς μου στην προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και σε καίριους τομείς όπως η οικονομία, η δημιουργία κοινωνικού κράτους, η παιδεία και η άμυνα».