You are here

Deloitte: Από 1η Ιουνίου 2021 ο Πιερής Μάρκου νέος CEO

01/08/2020 07:42

Μετά από 20 χρόνια στην ηγεσία της Deloitte Κύπρου, ο Χρίστης Χριστοφόρου αποφάσισε να αποχωρήσει και μετά από τις νενομισμένες διαδικασίες και διαβουλεύσεις με  τους συνεταίρους, ανακοινώθηκε ως νέος CEO της Deloitte στην Κύπρο, ο Πιερής Μάρκου. Ο κ. Μάρκου θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1η Ιουνίου 2021.

Σχολιάζοντας την απόφαση του να αποχωρήσει, ο κ. Χριστοφόρου είπε: «Μετά από τόσα χρόνια στην ηγεσία της Deloitte, και αφού ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η συγχώνευση του οίκου της Κύπρου με την Deloitte North South Europe (NSE), ένοιωσα ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή στην πορεία μου για να αποχωρήσω, και να στηρίξω έμπρακτα  τον επόμενο CEO να αναλάβει τα καθήκοντα του, βεβαιώνοντας έτσι την επιτυχή συνέχιση των εργασιών μας.»

Ο κ. Χριστοφόρου διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη συνεχή ανοδική πορεία της Deloitte στην Κύπρο τις τελευταίες δεκαετίες. Από 30 άτομα που απασχολούνταν όταν ο ίδιος ξεκίνησε το 1987, η εταιρεία σήμερα απασχολεί πέραν των 750 επαγγελματιών, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στους πλέον αξιόλογους τοπικούς και διεθνής οργανισμούς. Ο κ. Χριστοφόρου θα παραμείνει στη θέση του CEO της Deloitte Κύπρου και μέλος του συμβουλίου της Deloitte Middle East, μέχρι την 31η Μαΐου 2021.

Ο νέος CEO, κ. Πιερής Μάρκου, έχει 25ετή πορεία με την Deloitte και έγινε συνέταιρος το 2000. Ο κ. Μάρκου ηγείται του Τμήματος Παροχής Φορολογικών Υπηρεσιών του Οίκου. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και μέλος του Chartered Institute of Taxation. Είναι επίσης αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Ο κ. Μάρκου, είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους Κύπριους φορολογικούς συμβούλους και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων.  

Τελειώνοντας ο κ. Χριστοφόρου είπε: «Είμαι βέβαιος ότι ο Πιερής θα αποδειχθεί άξιος συνεχιστής και με τη βοήθεια και στήριξη όλων μας θα οδηγήσει την Deloitte σε μια νέα φάση που θα πρωταγωνιστεί, γεμάτη επιτυχίες προσφέροντας τις πλέον ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες μας. Θα συνεχίσω να εργάζομαι και να υποστηρίζω τον Πιερή και την οικογένεια της Deloitte μέχρι και την αποχώρηση μου στο τέλος του επόμενου έτους.»