You are here

Δίκη ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ: Αθωώθηκαν Λώλος, Enviroplan

18/03/2019 12:10

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε σήμερα να απαλλάξει και να αθωώσει τους κατηγορούμενους Θεοφάνη Λώλο και την εταιρεία Enviroplan από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν στην ποινική υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου, και να καλέσει τους υπόλοιπους κατηγορούμενους σε απολογία.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Κακουργιοδικείου, η Κατηγορούσα Αρχή έχει αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων Δημήτρη Πατσαλίδη, Μιχάλη Πάντη, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, Γεώργιο Κουλλαπή, Νικόλα Κουλλαπή και N.E MIDORIACO LTD, για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Έχει επίσης στοιχειοθετηθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορούμενου Αντώνιου Κουρουζίδη σε αριθμό κατηγοριών, ενώ αθωώθηκε και απαλλάχθηκε σε αριθμό άλλων κατηγοριών.

Η Κατηγορούσα Αρχή κατάφερε επίσης να αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον της κατηγορούμενης εταιρείας Helector Cyprus Ltd σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, εκτός από δύο από τις οποίες απαλλάχθηκε και αθωώθηκε. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λώλος αντιμετώπιζε μια κατηγορία και η εταιρεία Enviroplan δύο κατηγορίες, από τις οποίες απαλλάχθηκαν και αθωώθηκαν.