You are here

Διορισμός δύο επιτρόπων από υπουργικό

11/09/2019 12:42

Το υπουργικό συμβούλιο προχώρησε σήμερα στον διορισμό της Δέσπως Μιχαηλίδου στη θέση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και της Λουΐζας Χριστοδουλίδου-Ζαννέττου στη θέση της Επιτρόπου Νομοθεσίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του υπουργικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι μετά από εισήγηση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία έλαβε υπόψη τις απόψεις της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών και της Παιδοβουλής όσον αφορά τις δεξιότητες και τα προσόντα που αναμένεται και πρέπει να κατέχει ο/η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό της κας Δέσπως Μιχαηλίδου Λιβανίου ως Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η κ. Μιχαηλίδου είναι από το 2012 δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ από το 2013 εκπροσωπεί τις δικαστικές Αρχές της Δημοκρατίας στην Επιτροπή του ΣτΕ για την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης. 

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποφασίσει και διόρισε την Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου ως Επίτροπο Νομοθεσίας, μέχρι σήμερα Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Αμφότεροι οι διορισμοί θα ισχύσουν από τις 3 Οκτωβρίου προκειμένου και οι δύο Επίτροποι να έχουν τον χρόνο να διεκπεραιώσουν εκκρεμούσες σημαντικές υπηρεσίες στα σημερινά τους καθήκοντα.