You are here

«Έφυγε» από τη ζωή ο επιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης

05/10/2018 10:17

Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 98 ετών ο Κύπριος επιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου Φώτου Φωτιάδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Φώτος Φωτιάδης υπήρξε μια επιτυχημένη προσωπικότητα, ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που άφησε το στίγμα του στο Κυπριακό επιχειρήν.

Κορυφαίο επίτευγμα του ήταν η εξασφάλιση της πρώτης συμφωνίας παγκοσμίως για την παραγωγή μπύρας Carlsberg εκτός Δανίας.Εκπροσώπησε την Κύπρο επάξια στο εξωτερικό επενδύοντας σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Ελλάδα, η Κροατία και η Σλοβενία.

Ο Φώτος Φωτιάδης υπηρέτησε με θέρμη τον επιμελητηριακό θεσμό για δεκαετίες. Πάντοτε διορατικός, εργατικός και πράος αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για άλλους επιχειρηματίες. Ένας άνθρωπος με τεράστια συνεισφορά στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου.

Το 2016 τιμήθηκε ως Business Leader στην Κατηγορία Εμπόριο στα KΕΒΕ Business Leader Awards. Σε ανάρτησή του στο Twitter o Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου γράφει ότι «πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο Φώτος Φωτιάδης, ένας από τους μεγάλους θεμελιωτές της επιχειρηματικής δραστηριότητας του νησιού».

«Δημιουργώντας εφάμιλλη διαδοχή, μερίμνησε να μην αφήσει τον τόπο του φτωχότερο φεύγοντας. Σπουδαίος Κύπριος. Η ΟΕΒ συλλυπάται θερμά την οικογένεια του», προσθέτει ο κ. Αντωνίου.

Τη θλίψη του για το θάνατο του κ. Φωτιάδη, εκφράζει με γραπτή του δήλωση και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.