You are here

Έπεσε η αυλαία θητείας του Κ. Κληρίδη

29/06/2020 16:39

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τα μέλη του προσωπικού της Νομικής Υπηρεσίας, έπεσε νωρίς το απόγευμα η αυλαία της θητείας του Κώστα Κληρίδη στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με τα ηνία της Υπηρεσίας να αναλαμβάνει ο νέος Γενικός Εισαγγελέας και μέχρι πρότινος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, και τον μέχρι πρότινος Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Μιλώντας κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Γενικού Εισαγγελέα και του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας, ο κ. Κληρίδης είπε πως η επταετία που έχει παρέλθει και συνέπεσε με τη δική του θητεία στη Νομική Υπηρεσία σημαδεύτηκε από πολλές και δύσκολες καταστάσεις πραγμάτων που κατέστησαν αναγκαία τη διαχείριση πρωτόγνωρων σοβαρών νομικών θεμάτων. Είπε πως παρά τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση της Νομικής Υπηρεσίας και παρά τα άλλα προβλήματα τα οποία είχαν επισωρευθεί, καθώς και την τρομερή αύξηση του όγκου εργασίας, έχει την πεποίθηση ότι η Νομική Υπηρεσία έχει πετύχει να ανταποκριθεί τα τελευταία κρίσιμα και δύσκολα χρόνια στην αποστολή της και αυτό οφείλεται στην ευσυνειδησία και στην εργατικότητα όλων των μελών της.
 
Παραδίδουμε σήμερα μετά από πολύχρονες και χρονοβόρες διαδικασίες μια Νομική Υπηρεσία άρτια στελεχωμένη με όλες τις κενές θέσεις πληρωμένες και έναν αριθμό νέων θέσεων που η πολιτεία έχει παράσχει προς τη Νομική Υπηρεσία. Είναι γενικότερα μια πολύ πιο ομαλοποιημένη κατάσταση στην Υπηρεσία, «την οποία παραδίδουμε σήμερα στα καθ’ όλα ικανά και στιβαρά χέρια των άξιων συναδέλφων που αναλαμβάνουν το δύσκολο αυτό έργο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως με τις δυσκολίες οι οποίες πάντοτε θα υπάρχουν, αλλά τουλάχιστον υπό συνθήκες πολύ καλύτερες από αυτές που είχαμε παραλάβει», είπε.
 
Από την πλευρά του ο νέος Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, είπε πως αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με βαθιά επίγνωση του καθήκοντος και της υποχρέωσης που φέρει η ψηλή θέση την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του εμπιστεύθηκε και προς τον οποίον είναι βαθιά ευγνώμων για τη μεγάλη τιμή.
 
Ανέφερε πως θα υπηρετήσει τον ύψιστο ανεξάρτητο αυτό θεσμό του κράτους με απόλυτο σεβασμό στις υπέρτατες αρχές και αξίες που πρεσβεύει, διασφαλίζοντας το Σύνταγμα, την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών, την ισοπολιτεία και την ισονομία, με γνώμονα ότι ουδείς βρίσκεται υπεράνω του νόμου. «Θα εργαστώ άοκνα με αφοσίωση και με ζήλο και θα εξασκήσω τα καθήκοντά μου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και ικανοτήτων μου με απόλυτη εντιμότητα και προσοχή, κωφεύοντας σε οποιανδήποτε τυχόν προσπάθεια επηρεασμού ή έξωθεν παρεμβάσεων», υπογράμμισε.
 
Εξάλλου, ο νέος Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, είπε πως είναι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, και διαβεβαίωσε πως θα καταβάλει το άπαν των δυνάμεών του με κύριο μέλημα την απονομή της δικαιοσύνης σε ένα κράτος δικαίου.
 
Ακόμη, δήλωσε "απερίφραστα και με ειλικρίνεια ότι η συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα φίλο Γιώργο είναι δεδομένη", χαρακτηρίζοντάς τον κ. Σαββίδη ως έναν άνθρωπο με χαρισματική ευγένεια και ιδιαίτερες ευαισθησίες σε ό,τι αφορά το περί δικαίου αίσθημα. Το ήθος και η εργατικότητά του είναι συστατικά επιτυχίας για να αντεπεξέλθει στις οποιεσδήποτε προκλήσεις, ανέφερε.