You are here

Φ. Φαίδωνος: Δεν θα διεκδικήσω εκ νέου τη δημαρχία

09/03/2023 12:19

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος, δήμαρχος Πάφου, δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία της Πάφου, στην περίπτωση που θα εκλεγεί αντιπρόεδρος στο Δημοκρατικό Συναγερμό.

Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο του ΡΙΚ και αναφερόμενος στην απόφαση το να διεκδικήσει μία εκ των θέσεων των αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ, ενόψει των εκλογών που θα λάβουν χώρα το ερχόμενο Σάββατο, ο κ. Φαίδωνος ήταν σαφής:

«Δεν θα διεκδικήσω τη δημαρχία στις δημοτικές εκλογές το Μάιο του 2024».

Σημείωσε ότι η απόφαση του θα είναι οριστική στην περίπτωση κατά την οποία οι συναγερμικοί – μέλη της παράταξης του, θα τον τιμήσουν με την ψήφο τους και θα τον αναδείξουν στη θέση του αντιπροέδρου.

Ανέφερε ότι θέλει να υπηρετήσει σε αυτή την υψηλή κομματική θέση διότι μέσα από την εμπειρία του τα τελευταία 20 χρόνια έβγαλε το εξής συμπέρασμα.

«Εάν δεν εξυγιανθούν τα πολιτικά κόμματα, εάν δεν φέρουμε στα κόμματα τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια, του ικανούς και εργατικούς ανθρώπους, δεν θα μπορέσει ο τόπος να πάει μπροστά», παρατήρησε και πρόσθεσε:

«Όσοι ικανοί υπουργοί και αν διοριστούν, όσοι καλοί δήμαρχοι και αν εκλεγούν, θα πρέπει στο πολιτικό σύστημα που έχει απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών να γίνουν τομές. Δεν μπορεί να υπάρχει μετριότητα στις ηγεσίες κομμάτων που η έγνοια τους είναι τα ρουσφέτια και η διαφθορά και το πως θα μοιράσουν για παράδειγμα τις τουρκοκυπριακές περιουσίες».

«Για να πάει η Κύπρος μπροστά θα πρέπει να εξυγιανθεί η πολιτική και κομματική ζωή», παρατήρησε.

Στο ερώτημα τι θα πράξει εάν δεν εκλεγεί στη θέση του αντιπροέδρου και κατά πόσο θα δηλώσει παρών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, είπε:

«Εάν δεν επανεκλεγώ θα αξιολογήσω τα δεδομένα και θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου στον κατάλληλο χρόνο.

«Θέλω, τελειώνοντας, να απευθύνω έκκληση όπως σταματήσει η ύβρις εναντίον των πολιτικών προσώπων και όχι μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημείωσε ότι δεν είναι καλό το αίσθημα να επιστρέφεις στο σπίτι και να σε ρωτά η οικογένεια σου γιατί γράφονται οι οποιεσδήποτε χυδαιότητες εναντίον σου.

«Πρέπει η Βουλή να θεσμοθετήσει διαδικασίες και να ψηφίσει νομοθεσίες ώστε να σταματήσει αυτός ο οχετός, διότι οδηγούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά», υπέδειξε ο δήμαρχος Πάφου.

Διεκδικεί θέση αντιπροέδρου και ο Μιχ. Σοφοκλέους

Την αντιπροεδρία του ΔΗΣΥ, διεκδικεί και ο Μιχάλης Σοφοκλέους, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης και δραστήριο μέλος της Πινδάρου από τα μαθητικά του χρόνια.

Σε ηλικία 16 ετών αποτέλεσε το νεαρότερο μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ.

Διετέλεσε οργανωτικός και πρόεδρος της Πρωτοπορίας Αθηνών.

Κατά τις προεδρικές εκλογές του 2003 διετέλεσε συντονιστής του Επιτελείου Συνεργαζόμενων Δυνάμεων και Προσωπικοτήτων του Γλαύκου Κληρίδη, ενώ στις προεδρικές εκλογές του 2008 διετέλεσε συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του Ιωάννη Κασουλίδη.

Το 2017 ανέλαβε διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2018, ανέλαβε τον καταρτισμό του προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας του Νίκου Αναστασιάδη.

Διετέλεσε βουλευτής Λευκωσίας, διαδεχόμενος ως επιλαχών τον Νίκο Νουρή που είχε διοριστεί Υπουργός Εσωτερικών.

Του Λεύκου Χρίστου