You are here

Χρ. Ζαννέτος: Στα σκαριά 8 νέα ξενοδοχεία στην Αγ. Νάπα

13/02/2022 06:00

Ο δήμος Αγίας Νάπας έχει ενώπιον του 6-8 αιτήσεις για ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων,  ενώ στα σκαριά βρίσκονται έργα που αναμένεται να αναβαθμίσουν τον εσωτερικό πυρήνα του δήμου και τις παραλίες.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, o κ. Ζαννέτος ανέφερε ότι «ήδη έχουν ξεκινήσει δύο σημαντικά έργα αναβάθμισης του εσωτερικού πυρήνα του δήμου στις οικιστικές περιοχές, με τη δημιουργία σημείου αναφοράς, δημιουργία και αναβάθμιση των πλατειών μας, δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης αλλά και δημιουργία παιχνιδότοπου, με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών στις οικιστικές περιοχές».

«Ταυτόχρονα προχωρούμε σε νέα αναβάθμιση και διευκολύνσεις σε όλες τις παραλίες περιλαμβανομένης της τοποθέτησης οργάνων γυμναστικής», σημείωσε.

Παράλληλα, εκφράζει ανυπομονησία για τη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου, μέσω του οποίου εκτιμά ότι θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες για καινοτόμες αναπτύξεις στο δήμο Αγίας Νάπας και ορθολογιστική και βιώσιμη ανάπτυξη στον πυρήνα του θέρετρου.

Ο κ. Ζαννέτος δεσμεύτηκε ότι τα επόμενα δύο χρόνια παράτασης που έδωσε η Βουλή στη θητεία των δημάρχων, θα τα αφιερώσει στην τοπική κοινωνία με έργα τα οποία θα αναβαθμίσουν τις γειτονιές και την καθημερινή διαβίωση των πολιτών, μη παραμελώντας τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος που αποτελεί τον οικονομικό αιμοδότη των επιχειρήσεων και του δήμου.

Διευκρίνισε ότι από την ανάληψη της διαχείρισης των παραλιών από το δήμο, τα έσοδα του αγγίζουν κάθε χρόνο τα €20 εκατ. με εξαίρεση τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ο δήμος κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε σημαντικές απώλειες που άγγιξαν το 60% το 2020 και το 30% το 2021.

Επεσήμανε ότι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο, ο οποίος είναι κατεξοχήν τουριστικός έχουν πληγεί πολύ περισσότερο από άλλες, με αποτέλεσμα ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων να μην καταφέρει να επαναλειτουργήσει επειδή δεν άντεξε τα ψηλά λειτουργικά κόστη.

Την ίδια στιγμή, παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι η νέα τουριστική σεζόν θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2019.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Ηρώς Ευθυμίου