You are here

Καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών εκτελεί ο Ιωάννης Καπνουλλάς

10/01/2023 19:28

Η ταυτόχρονη απουσία της Διευθύντριας και της αρχαιότερης Ανώτερης Λειτουργού των φυλακών λόγω άδειας ασθενείας, από ένα τόσο νευραλγικό κατάστησε αναγκαίο να προχωρήσει σε διαδικασία προσωρινής αναπλήρωσης της θέσης του Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει πως με βάση των κανονισμών της Δημόσιας Υπηρεσίας, απέστειλε τη σύσταση του στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία έγινε αποδεκτή και από σήμερα μέχρι και τη λήξη της άδειας της κ. Αριστοτέλους, δηλαδή μέχρι τις 20/01, καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθυντή εκτελεί ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επαρχίας Αμμοχώστου Ιωάννης Καπνουλλάς.

Προσθέτει πως τις προϋποθέσεις αυτές πληροί ο κ. Καπνουλλάς, ο οποίος ταυτόχρονα πληροί και όλα τα απαιτούμενα προσόντα που προβλέπει το σχέδιο υπηρεσίας του Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών.

Αναφέρει επίσης ότι ο κ. Καπνουλλάς είναι κάτοχος πτυχίου Εγκληματολογίας του University of Portsmouth, μεταπτυχιακού στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Σπουδές Στρατηγικής και Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδος.

«Διαθέτει δε σημαντική εμπειρία σε θέματα διοίκησης προσωπικού και διατήρησης της ασφάλειας, αφού από το 1999 κατέχει θέση βαθμοφόρου στην Αστυνομία και έκτοτε έχει υπηρετήσει ως Υπεύθυνος σε διάφορα Τμήματα», σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Έκπληξη εκφράζει ο δικηγόρος Αριστοτέλους

Έκπληξη εκφράζει ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδη για τον διορισμό αναπληρωτή Διευθυντή στις Φυλακές, την ίδια ώρα που, όπως λέει, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου επιμένει να μην μετακινεί τις πελάτιδες του στην Ελεγκτική Υπηρεσία για προστασία τους.

«Με έκπληξη παρατηρήσαμε πως η Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τον διορισμό αναπληρωτή Διευθυντή στις Φυλακές αλλά την ίδια ώρα συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να μετακινήσει τις πελάτιδες μου, Άννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου, στην Ελεγκτική Υπηρεσία για σκοπούς προστασίας τους, παρά το γεγονός πως έχουμε εγείρει σοβαρά θέματα ασφάλειας και απειλές που δέχθηκαν μετά την καταγγελία τους κατά του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού», αναφέρει σε ανακοίνωση ο κ. Κληρίδη.

Ο δικηγόρος διερωτάται γιατί η Υπουργός επιμένει να μην μετακινεί τις πελάτιδες του στην Ελεγκτική Υπηρεσία για προστασία τους, «εκτός και αν επιθυμεί να αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε», όπως αναφέρει.

Προσθέτει πως «από τις 21 Δεκεμβρίου 2022, οπότε η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να δώσει ασυλία στα αδικήματα του Μιχάλη Κατσουνωτού, εξάγοντας μάλιστα τα δικά της συμπεράσματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με αυτά του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουμε αποστείλει δύο επιστολές για άμεση μετακίνηση τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία».

Επίσης, ο κ. Κληρίδη αναφέρει ότι «η Υπουργός Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα όμως αρνείται να τις μετακινήσει, συνεχίζοντας να θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια, χωρίς να μπορούν να ζητήσουν μέτρα προστασίας από την Αστυνομία, στην οποία υπάγεται ο Μιχάλης Κατσουνωτός, την φωτογραφία του οποίου δημοσίευσε ο Βοηθός Αρχηγός Χριστόφορος Μαυρομάτης για να μας ευχηθεί χρόνια πολλά και ο νοών νοείτω ποιοι θα τους παρείχαν ασφάλεια».