You are here

<small>Μ. ΚΛΗΡΙΔΗΣ</small>: Ειδικό καθεστώς για GLC

21/12/2001 12:45
Στην επιστροφή της Globalsoft σε ειδικό καθεστώς διαπραγμάτευσης φαίνεται να προσανατολίζονται οι αρχές του ΧΑΚ. Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξη που έδωσε στη Stockwatch ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Μάριος Κληρίδης στην οποία σχολιάζει τα τελευταία γεγονότα γύρω από το θέμα. Ο κ. Κληρίδης αποδίδει τις πρόσφατες διαφωνίες της Επιτροπής με το ΧΑΚ σε θεσμικά κενά και κατάλοιπα και επισημαίνει την ανάγκη να δοθούν επιπλέον εξουσίες στην ΕΚ ούτως ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει με περισσότερη αμεσότητα εκεί που χρειάζεται.

Αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα της εποπτείας των ΕΠΕΥ ο κ. Κληρίδης αναλύει τα προβλήματα που συνδέονται με την ενοποιημένη εποπτεία. Τα πράγματα είναι ήδη μπλεγμένα, λέει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού η Κεντρική δεν έχει πλήρη έλεγχο των ασφαλιστικών εταιρειών που ανήκουν σε τραπεζικούς οργανισμούς ενώ υπάρχουν παράλληλα ασφαλιστικοί οργανισμοί που ελέγχουν τράπεζες. Δεν υπάρχει επίσης καμία εποπτεία των ταμείων συντάξεως.

Τέλος, ο κ. Κληρίδης μιλά για τον σεβασμό που πρέπει σταδιακά να αποκτήσει η Επιτροπή: «Δε θα ήθελα να λέει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάτι και να εμφανίζονται εκατόν δικηγόροι να λένε ‘πού το βρήκες στα νομικά γράμματα’ και να χάνουμε την ουσία από το γράμμα του νόμου.