You are here

Μετρούν «κουκιά» οι υποψήφιοι στην ΟΕΒ

07/12/2020 06:02

Κορυφώνονται οι προσπάθειες και επαφές των δύο υποψηφίων για την προεδρία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) λίγες μέρες πριν την εσωτερική εκλογική αναμέτρηση της 9ης Δεκεμβρίου.

Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι, Αντώνης Αντωνίου, εκτελεστικός πρόεδρος της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού και Γιάγκος Χατζηγιάννης, CEO του ινστιτούτου CIM, ανοίγουν τα χαρτιά τους στη StockWatch για τις προτεραιότητες που θέτουν.

Οι δύο υποψήφιοι έχουν σημαντική διαφορά στην ηλικία ενώ έχουν διαφορές στις προτεραιότητες που θέτουν με κοινό στόχο, ωστόσο, την αντιμετώπιση των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η οικονομία.

Ο κ. Αντωνίου αναφέρει στη StockWatch ότι στόχος του είναι «να υπάρξει σύμπνοια και συνεργασία ανάμεσα στα μέλη μας με διαρκή διάλογο και ειλικρινή διάθεση για το κοινό καλό», αλλά και διεκδικητικός διάλογος και συνεργασία με τους άλλους φορείς που προωθούν τα συμφέροντα των ομάδων που εκπροσωπούν και κυρίως με τα εργατικά συνδικάτα. Μέσα στα πλαίσια αυτά, τονίζει, σημαντική προτεραιότητα είναι η σύσφιξη των σχέσεων με την αδελφή οργάνωση του ΚΕΒΕ, η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και η από κοινού αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν την οικονομία ή υποσκάπτουν την επιχειρηματικότητα.

Από πλευράς του ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρει ότι «σκοπός μου είναι να δώσουμε νέα πνοή και νέο όραμα στην ΟΕΒ η οποία έχει πετύχει πολλά διαχρονικά. Έχουμε να κάνουμε με νέα τάξη πραγμάτων, υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις στην οικονομία και καθώς είμαι σε μια πολύ παραγωγική ηλικία μπορώ να προφέρω σε συνεργασία με την Εκτελεστική Επιτροπή, συλλογικά και πάντα συναινετικά με σκοπό να υπάρχει πέραση στις ιδέες της ΟΕΒ, τονίζοντας ότι χρειάζεται να «ενώσουμε δυνάμεις».

Who is who

•Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1954. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου απόκτησε πτυχίο Bsc (Hons) στη Βιολογία καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Postgraduate Diploma in Computer Science). Εργάστηκε 5 χρόνια ως Βιοχημικός/Μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μετά για 3 χρόνια ως Αναλυτής Συστημάτων στην British Gas επίσης στο Λονδίνο. Το 1983 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΜΕΡ όπου διετέλεσε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής μέχρι το 1998. Από το 1998 μέχρι το 2006 διετέλεσε Senior Vice President (Operations and Systems) της Nielsen στην Ευρώπη και μέλος του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Nielsen. Από τον Φεβρουάριο του έτους 2008 διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών της εταιρειών. Είναι επίσης μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Λατομεία Λατούρος Λτδ, Enerco – Energy Recovery Ltd και RIME Information Bureau Ltd. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων από τον Ιούλιο του 2011 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της από τον Δεκέμβριο του 2013.

•O Γιάγκος Χατζηγιάννης γεννήθηκε το 1982 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή και ακολούθως σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, όπου έχει αποκτήσει Πτυχίο στην Νομική με άριστα. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Trinity Hall), όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την επόμενη χρονιά απέκτησε Μεταπτυχιακό Νομικής στο Διεθνές Δίκαιο με άριστα. Από το 2008 είναι ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του The Cyprus Institute of Marketing, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη στρατηγική των επιχειρήσεων. Είναι λέκτορας Εμπορικού Δικαίου & Marketing του CIM και Επισκέπτης Λέκτορας Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών, στη Μόσχα. Είναι επίσης Chartered Marketer και μέλος του Chartered Management Institute. Είναι μέλος του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης και σύμβουλος σε πολλές εταιρείες σε θέματα στρατηγικής και διαχείρισης.

Ο νέος πρόεδρος της ΟΕΒ θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2021, μέχρι τον Μάιο του 2023.

Της Γεωργίας Χαννή