You are here

«Όχι» Μάρκου στο Χριστόφια

19/07/2011 19:51
Παραιτήθηκε οριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος απέρριψε τελικά την παράκληση του προέδρου Χριστόφια όπως ο Υπουργός του ΔΗΚΟ ανακαλέσει την αρχική του θέση και να παραμείνει στον κυβερνητικό σχηματισμό.

Ο κ. Κυπριανού έθεσε και τυπικά την παραίτηση του ενώπιον του προέδρου Χριστόφια σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.

Σε δηλώσεις του ο παραιτηθείς Υπουργός Εξωτερικών είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι απόφαση που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου, η ηθική μου και η πολιτική αντίληψη των αρχών και των αξιών που διδαχθήκαμε στο ΔΗΚΟ, να θέτουμε πάνω από κάθε άλλη σκοπιμότητα και ανάγκη. Είναι άλλωστε μια απόφαση που πιστεύω ότι βοηθά την αναζήτηση των πραγματικών ευθυνών».

Ο Μάρκος Κυπριανού διατύπωσε την άποψη ότι η παραίτηση του θα βοηθήσει και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να λάβει τις αποφάσεις του και να λάβει τις πρωτοβουλίες και τους χειρισμούς που επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Και πρόσθεσε:

«Kαι στο κόμμα μου επιτρέπει να σταθεί απέναντι σε αυτές τις περιστάσεις χωρίς την παραμικρή σκιά, δέσμευση ή υστεροβουλία και να συμβάλει στις προσπάθειες που απαιτούνται. Κοινή απόφασή μας είναι άλλωστε να μην επιτρέψουμε σε κανένα να εκμεταλλευτεί αυτές τις περιστάσεις για να συσκοτίσει τα πραγματικά περιστατικά και να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη σε στιγμές που επιβάλλουν την εγρήγορση όλων, την ενότητα και την υπευθυνότητα. Υπευθυνότητα που και σε μένα επέβαλε να αποδεχθώ την παραμονή στη θέση μου για λίγες μέρες ακόμη, όπως μου ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέχρις ότου αποφασίσει για το πρόσωπο που θα με αντικαταστήσει».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε στη συνέχεια ότι δεν θα δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «θα σας καλέσω την κατάλληλη στιγμή και θα μιλήσουμε για όλα. Απλώς λίγη υπομονή», κατέληξε.