You are here

Οριακά κέρδη στο ΧΑΚ - Ανέκαμψε η Globalsoft

21/06/2001 13:10
Με οριακά κέρδη 0.3% έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στην Κάμπου με τον Γενικό Δείκτη να φθάνει τις 189,95 μονάδες. Στην άνοδο συνέβαλε η μεγάλη αύξηση που σημείωσε η μετοχή της Globalsoft η οποία, μετά την χθεσινή πτώση, ανέκαμψε, καταγράφοντας κέρδη 5.53%.

Η άνοδος της Globalsoft μετρίασε την επίδραση της οριακής πτώσης των τραπεζών στο Δείκτη FTSE ο οποίος έκλεισε τελικά με απώλειες 0.32% με τους πλείστους επίλεκτους τίτλους να καταγράφουν απώλειες. Η εισαγωγή των 14,9 εκατομμυρίων rights της Λαϊκής δεν τόνωσε ιδιαίτερα το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον κλάδο αφού για μία ακόμα συνεδρίαση οι τέσσερις τραπεζικοί τίτλοι είχαν μόλις το 7% του συνολικού τζίρου. Η μετοχή της Λαϊκής έκλεισε χωρίς μεταβολή στις Λ.Κ. 2,05 και τα νεοεισαχθέντα rights της στα 4 σεντ με 2,3 εκατομμύρια τίτλους να αλλάζουν χέρια, το 15% της έκδοσης.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώθηκαν στον κλάδο της Πληροφορικής ο οποίος ανέβηκε κατά 4.11% επηρεασμένος κυρίως από την άνοδο της Globalsoft. Η μετοχή της Globalsoft έκλεισε στις Λ.Κ. 2,29 συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο σημερινό τζίρο αφού 860,000 μετοχές της εταιρείας άλλαξαν χέρια.

Το φαινόμενο των προσυμφωνημένων πράξεων παρατηρήθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση. Πέραν του 1,7 εκατομμυρίων μετοχών της Φάρμας Χατζηιωάννου που έτυχαν διαπραγμάτευσης αφορούσε ανταλλαγή πακέτων ενώ 1,5 εκατομμύρια μετοχές της Αίαντας ήταν πακέτα. Μεγάλα πακέτα είχε και η Europrofit όπως και η Αδελφοί Λανίτη. Ο όγκος συναλλαγών συμπεριλαμβανομένων των πακέτων έπεσε στα Λ.Κ. 11,1 εκατομμύρια.