You are here

Πιστός στις αρχές του δηλώνει ο Α. Αδάμου

22/06/2021 14:12

Την απόφασή του να μην αποδεχθεί την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου ο οποίος ευχαριστεί τον Πρόεδρο «για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση», που του έκανε.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «είναι αλήθεια ότι η πρόκληση να αναλάβω τα ινία ενός τόσο νευραλγικού υπουργείου, που έχει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο, ήταν εξαρχής για μένα πολύ μεγάλη. Με το σκεπτικό πάντα ότι θα μπορέσω να προσφέρω από έναν τομέα, τον οποίο γνωρίζω καλά και λόγω επιστημονικής κατάρτισης».

Ομολογώ, συνεχίζει, «ότι προβληματίστηκα πολύ τις τελευταίες ημέρες» και προσθέτει ότι «ωστόσο μετά από πολλή και ώριμη σκέψη, αναλογιζόμενος και τις όποιες λανθασμένες εντυπώσεις θα μπορούσαν να δημιουργηθούν περί δικής μου πολιτικής ασυνέπειας - και θέλοντας να μείνω πιστός στις αρχές που με χαρακτηρίζουν από την πρώτη στιγμή της ανάμιξης μου στην πολιτική - αποφάσισα να μην αποδεχθώ την πρόταση του κ. Αναστασιάδη, παρά το ότι έγινε μέσα από το φακό και το κριτήριο της προσφοράς στον λαό».

«Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική του πρόταση», καταλήγει.