You are here

ΠτΔ: Εάν υπάρχει βούληση, θα αποδώσει η συνάντηση Βερολίνου

08/11/2019 13:14

Εάν και η άλλη πλευρά διαθέτει την ίδια αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση με αυτή που διαθέτουμε εμείς, η συνάντηση στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ «επί του παρόντος αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο, ενδεχόμενα από τις 15 Νοεμβρίου, και η συνάντηση της μαζί μου έχει οριστεί στις 16 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα. Είναι μια προετοιμασία που γίνεται ενόψει της συναντήσεως που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, με τον ΓΓ των ΗΕ».

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για τη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να ελπίζω ότι, εάν και η άλλη πλευρά διαθέτει την ίδια αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση με αυτή που διαθέτουμε εμείς, (η συνάντηση) μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα».

Τέλος, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε συνεργασία από την Άγκυρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ενημερώσω πρώτα το Εθνικό Συμβούλιο για τις πληροφορίες που έχουμε και εν συνεχεία, εν ανάγκη θα γίνουν και δημόσιες δηλώσεις».