You are here

ΣΕΛΚ: Στα «σαλόνια» πολλά λέγονται για μαγειρέματα… (1)

18/08/2003 08:30

Καμία ωστόσο καταγγελία σε μας, λεει ο ΓΔ του ΣΕΛΚ



Στα «σαλόνια» πολλά λέγονται για «μαγειρέματα» και βεβαίως εννοείται εισηγμένων στο ΧΑΚ, εταιρειών, παραδέχεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Θεόδωρος Φιλίππου.

Ωστόσο, επισημαίνει, μέχρις εδώ: (και μη παρέκει…): Κανείς δεν έχει έρθει στο Σύνδεσμο και να καταγγείλει με στοιχεία και τεκμηριωμένα τα «μαγειρέματα». Για όλα τα σημαντικά θέματα και τις σοβαρές περιπτώσεις που πολλοί αναφέρονται και
πολλά λέγονται «εντός και εκτός σαλονιών», για τα γεγονότα στο ΧΑΚ την περίοδο του 1999 και μετέπειτα, δεν έγιναν καταγγελίες προς τον ΣΕΛΚ.

«Για τις δύο μόνες σοβαρές περιπτώσεις που μας καταγγέλθηκαν», αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στη StockWatch ο κ. Φιλίππου, «η μία βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου, και για την άλλη υπήρξε καταδίκη. Άρα», υποστηρίζει, ως ΣΕΛΚ, «δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολύ περισσότερα, χωρίς καμία καταγγελία».

Στην περίπτωση του ΣΕΛΚ βεβαίως, θα πρέπει να καταγραφεί ως ελαφρυντικό, πως μόνο τους τελευταίους 12 μήνες λειτουργεί ως Εποπτικό Σώμα του λογιστικού επαγγέλματος, αρμόδιο να ασκεί έλεγχο και να επιβάλλει κυρώσεις στα μέλη του. Προηγουμένως λειτουργούσε ως «κλειστή ιδιωτική λέσχη» όπου συγκεντρώνονταν κάποιοι φίλοι λογιστές και τα λέγανε…

«Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» λέει μια λαϊκή ρήση και βεβαίως αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της «φούσκας» του 1999. Κανείς ωστόσο, δεν μιλά, από αυτούς που είναι σε θέση να γνωρίζουν με στοιχεία την κάθε λεπτομέρεια. Φοβία; δειλία; Να μην κάνω σήμερα, αυτό που μπορεί να κάνουν αύριο σε μένα ή μια αρρωστημένη νοοτροπία «αλληλεγγύης».

Η συνέντευξη με τον ΓΔ του ΣΕΛΚ Θεόδωρο Φιλίππου θα μεταδοθεί αργότερα το μεσημέρι.

Του Κυριάκου Κυριακίδη