You are here

Στ. Κοιλιάρης: «Τουριστικές» συνέπειες λύσης

11/12/2003 11:13

· LCL: Νέες σκέψεις για ΧΑΑ…


Η λύση του κυπριακού δημιουργεί σοβαρές προοπτικές αλλά εμπερικλείει και σημαντικούς κινδύνους για την τουριστική βιομηχανία στις ελεύθερες περιοχές. «Οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι τέτοιες που θα δημιουργηθούν κίνδυνοι τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για την τουριστική δραστηριότητα στις σημερινές ελεύθερες περιοχές», δηλώνει σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στη StockWatch, ο Εκτελεστικός Σύμβουλος του Συγκροτήματος Louis, Στέλιος Κοιλιάρης. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον τύπο της λύσης, τονίζει με νόημα ο πρώην Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, και εξηγεί τις προοπτικές που διανοίγονται για την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία του κυπριακού χρηματιστηρίου.

«Η πολιτική σταθερότητα βεβαίως θα δώσει νέες προοπτικές για ολόκληρη την Κύπρο και βεβαίως σε εμάς, σαν μια εταιρεία η οποία δεν είναι δραστηριοποιημένη μόνο στην Κύπρο αλλά δραστηριοποιείται ευρύτερα διεθνώς, δημιουργούνται νέες ευκαιρίες λόγω της πολιτικής σταθερότητας που πάει να δημιουργηθεί και λόγω της καλύτερης σχέσης με την Τουρκία σε πάρα πολλούς τομείς όπως είναι οι κρουαζιέρες», εξηγεί ο κ. Κοιλιάρης. «Είναι και το γεγονός ότι θα μπορείς να συνδυάσεις διακοπές σε διάφορες σημεία της περιοχής τα οποία εμείς θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε με τα πλοία μας», καταλήγει ο κ. Κοιλιάρης δίδοντας το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Louis σε περίπτωση λύσεως.

Στη συνέντευξή του στη StockWatch, ο εκτελεστικός σύμβουλος του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της χώρας, παραθέτει επίσης τις εκτιμήσεις του για την πορεία της τουριστικής βιομηχανίας το 2004, εξηγεί τις διαφωνίες του με το BOT των αεροδρομίων και κάνει λόγο για «ερμαφρόδιτη» τουριστική πολιτική. Λόγω αυτής της πολιτικής οδεύουμε προς αδιέξοδο, επισημαίνει ο κ. Κοιλιάρης.

LCL: Νέες σκέψεις για ΧΑΑ

Όσον αφορά τη Louis, ο κ. Κοιλιάρης τονίζει ότι η εταιρεία κατάφερε να μείνει κερδοφόρα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη τριετία και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς το κλίμα διεθνώς φαίνεται να βελτιώνεται. Εντούτοις, οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης περιορίζονται από την δυσκολία που αντιμετωπίζει η εταιρεία στην άντληση κεφαλαίων από το κυπριακό χρηματιστήριο. Τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΧΑΚ προβληματίζουν την Louis που σκέφτεται σοβαρά πλέον την παράλληλη εισαγωγή στο ΧΑΑ…

Του Αντώνη Α. Έλληνα