You are here

Στην ερευνητική από βδομάδας οι Χλωρακιώτης, Κληρίδης, Ταουσιάνης

07/12/2018 16:37

Η Ερευνητική Επιτροπή που συστάθηκε σε σχέση με την Κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος ανακοίνωσε σήμερα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει ανοικτή / δημόσια συνεδρίαση στις 12 Δεκεμβρίου 2018 κατά την οποία θα καταθέσουν ενώπιον της οι Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, Μάριος Κληρίδης και Τάκης Ταουσιάνης.

H Ερευνητική Επιτροπή τονίζει στην ανακοίνωσή της, ότι η συνεδρίαση θα είναι ανοικτή ως προς την παρουσία κοινού, αλλά θα απαγορεύεται οποιαδήποτε ηχογράφηση ή/και φωτογράφιση ή/και βιντεοσκόπηση.

Σημειώνεται ότι με νόμο που ψήφισε ομόφωνα σήμερα η βουλή, η ερευνητική επιτροπή θα μπορεί να λάβει νέα παράταση της περιόδου διορισμού της.

Σύμφωνα με την τροποποίηση που επήλθε  στον περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό το φως των εκάστοτε ειδικών περιστάσεων της υπό έρευνα περίπτωσης καθίσταται δυνατή και δεύτερη παράταση της περιόδου διορισμού ερευνητικής επιτροπής από το διορίζον όργανο για περαιτέρω χρονικό διάστημα που να μην υπερβαίνει τους τρεις μήνες.

Η ερευνητική επιτροπή είχε διοριστεί στις 6 Ιουλίου του 2018 και ο διορισμός της έχει ήδη λάβει μια παράταση τριών μηνών.

 

Μ.Χ.