You are here

Τρ. Κύπρου: Στο πηδάλιο ο Ρολόγης (2)

18/05/2005 21:32
Ο Βασίλης Ρολόγης είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, διαδεχόμενος τον αποχωρήσαντα Σόλωνα Τριανταφυλλίδη. Μετά το πέρας της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης, ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της τράπεζας κατάφερε να επιβληθεί του ανθυποψηφίου του Γεώργιου Γεωργιάδη με διαφορά στήθους κατά τη σχετική ψηφοφορία του διοικητικού συμβουλίου. Διάδοχος του Βασίλη Ρολόγη στην αντιπροεδρία της τράπεζας είναι ο Ανδρέας Αρτέμης που δεν είχε τελικά ανθυποψήφιο μιας και ο φερόμενος ως αντίπαλός του, Θεόδωρος Αριστοδήμου αποσύρθηκε τελικά από την κούρσα. Πληροφορίες της StockWatch αναφέρουν ότι την πρόθεση του κ. Αριστοδήμου να μη διεκδικήσει την αντιπροεδρία της τράπεζας κοινοποίησε ο ίδιος μετά την εκλογή Ρολόγη, κάνοντας έτσι τόπο στον κ. Αρτέμη που συγκαταλέγεται στο στρατόπεδο του κ. Γεωργιάδη με στόχο να επικρατήσουν συνθήκες ενότητας στο διοικητικό συμβούλιο.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η εκλογή Ρολόγη έγινε με 9 ψήφους, έναντι 8 υπέρ του ανθυποψηφίου του Γεωργιάδη και κατέστη δυνατή μετά την απόφαση του αποχωρήσαντος προέδρου Σόλωνα Τριανταφυλλίδη να τηρήσει στάση αποχής κατά τη ψηφοφορία. Ο τελευταίος διαφοροποίησε έτσι την αρχική του πρόθεση να ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Γεωργιάδη. Μετά τη σύσταση του νέου ΔΣ, ο κ. Τριανταφυλλίδης παραιτήθηκε.

Η συνεδρία «συγκρότησης» του διοικητικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη διεξαγωγή της ετήσιας γενικής συνέλευσης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «δεν επηρεάστηκε» από το κλίμα στο οποίο διεξήχθη νωρίτερα η ετήσια γενική συνέλευση. Ωστόσο, το μήνυμα που απέστειλαν οι μέτοχοι «έχει ληφθεί».

Σ.Ο.