You are here

Τσίπρας: Πάντα ζωντανή η μνήμη Δ. Χριστόφια

25/06/2019 17:15

Στη μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη και για την επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία για να παραστεί στην κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ, μετέβη το απόγευμα στα γραφεία του ΑΚΕΛ και συνοδευόμενος από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε στο κόμμα.

Σε δηλώσεις αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «είμαι σήμερα εδώ στην Κύπρο με μια δυσάρεστη αφορμή, για να αποτίσω φόρο τιμής σε ένα σπουδαίο τέκνο του λαϊκού κινήματος και του κυπριακού λαού, σε ένα σπουδαίο ηγέτη της κυπριακής Αριστεράς, σε έναν άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, στον αγώνα για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού για να μπορεί όλος ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν ειρηνικά».

«Στη μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική δικαιοσύνη και την προκοπή, αλλά και για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος» συνέχισε.

«Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν είναι πια ανάμεσά μας, αλλά η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή στον αγώνα των αδικημένων, των κατατρεγμένων, των αδύναμων, στον αγώνα για δικαιοσύνη και ζωή. Θα τον θυμόμαστε πάντα» κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.