You are here

Κάμερες: £2 εκ. το κόστος από τερματισμό λειτουργίας

24/09/2007 11:43
Συνολικά £2 εκ. υπολογίζεται ότι θα απωλέσει το κράτος από τον τερματισμό της λειτουργίας του συστήματος φωτοεπισήμανσης τροχαίων παραβάσεων, μέχρις ότου εγκατασταθεί το νέο σύστημα. Οι κάμερες στα φώτα τροχαίας και άλλους χώρους τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τερματίσει τη σύμβαση με την προμηθεύτρια εταιρεία. Η υπουργός Συγκοινωνιών Μαρία Μαλαχτού Παμπαλλή δήλωσε ότι η συμφωνία με την εταιρεία βρισκόταν σε κομβικό σημείο, είχε λήξει η δοκιμαστική περίοδος και θα έπρεπε το κράτος να αποφασίσει αν θα προχωρούσε με τη σύμβαση ή αν θα την τερμάτιζε. Η κ. Παμπαλλή είπε ότι η κυβέρνηση κατέληξε στον τερματισμό της σύμβασης, προσθέτοντας ότι με την αντιπρόταση της εταιρείας το κράτος θα έπρεπε να συρθεί σε μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Η υπουργός Συγκοινωνιών είπε πάντως ότι όσοι έχουν καταγραφεί από τις κάμερες θα πρέπει να πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο κανονικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σοφοκλής Σοφοκλέους τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των πολιτών, γι’ αυτό και θα ενισχυθεί η αστυνόμευση σε χώρους όπου δεν λειτουργούν πλέον οι κάμερες.

Γ.Χ.