You are here

Τέλος του 2009 οι νέες κάμερες

25/09/2007 12:17
Στο τέλος του 2009 αναμένεται να λειτουργήσουν οι νέες κάμερες στους δρόμους της Κύπρου. Όπως ανέφερε σήμερα στη Βουλή η Υπουργός Συγκοινωνιών Μαρία Μαλακτού, θα προηγηθεί διαδικασία επαναξιολογήσης των προδιαγραφών τους και ακολούθως το κράτος θα προχωρήσει στην προκήρυξη προσφορών.

Όσον αφορά το θέμα της διακοπής της συνεργασίας με την προμηθεύτρια εταιρεία, η κα Μαλαχτού σημείωσε ότι ενέργησαν με τρόπο που διασφαλίζονται τα νομικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Είναι δικαίωμα της εταιρείας να ζητά αποζημιώσεις από το κράτος. Αντιλαμβάνεστε όμως τι δεδομένα είχαμε ενώπιον μας ώστε να πάρουμε την απόφαση να σταματήσουμε ένα σύστημα που συνέβαλλε στην καλλιέργεια της οδικής συνείδησης και της ασφάλειας στους δρόμους», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σοφοκλής Σοφοκλέους, σημείωσε ότι το σύστημα φωτοεπισήμανσης είχε καλά αποτελέσματα, καθώς από τη μέρα λειτουργίας του μειώθηκαν τα ατυχήματα κατά 20%.

Ο κ. Σοφοκλέους τόνισε ακόμη ότι στο διάστημα αυτό εκδόθηκαν 107,000 εξώδικα και οι πολίτες κατέβαλαν ποσό άνω των £2 εκ.

Του Σωκράτη Ιωακείμ